Sztárparádé lesz a virtuális Le Mans-i 24 óráson

Nem kell őszig várnunk arra, hogy 24 órás versenyt láthassunk – még ha csak virtuálisan is, de eredeti időpontjában tartják a legendás Le Mans-i viadalt.

ferrari_rfactor2_logo_ok.jpg

A koronavírus-járvány az egész világot térdre kényszerítette, az autósport pedig jobb híján a szimulátorok mögé szorult. Habár lassacskán beindul a versenyszezon, az endurance-világbajnokság augusztus közepénél hamarabb biztosan nem folytatódik, noha ezen a hétvégén rendeznék a Le Mans-i 24 órást.

Az elvonási tünetek enyhítése végett nem maradunk Le Mans nélkül ezen a hétvégén sem, ugyanis virtuálisan megrendezik, méghozzá nem akármilyen felhozatallal. Összesen 50 egység áll rajthoz, 115 hivatásos autóversenyző és 85 szimulátoros részvételével. Öt aktív Formula–1-es versenyző – Charles Leclerc, Max Verstappen, Lando Norris, Pierre Gasly és Antonio Giovinazzi –, is indul. Ráadásul Verstappen és Norris ugyanazt az egységet, csakúgy, mint Leclerc és Giovinazzi – a holland és a brit a Team Redline 20-as számú Orecáját erősíti, míg a monacói és az olasz az AF Corse-csapat 52-es Ferrariját vezetheti.

Korábbi F1-esekből is illusztris társaság jött össze, kapás két világbajnok, Fernando Alonso és Jenson Button személyében, de megméreti magát a kétszeres Formula–E-bajnok Jean-Éric Vergne, Felipe Massa, Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella, valamint az Indy 500-győztes Juan Pablo Montoya.

rfactor-2_screenshot_lemansvirtual_5.jpg

A WEC legmeghatározóbb gyártói és versenyzői is megfordulnak az online éterben. Az Aston Martin, a Corvette, a Ferrari, a Porsche és a Toyota szép számmal indít rutinos endurance-pilótákat, mint például az ex-F1-esek közé szintén sorolható Sébastien Buemi, Brendon Hartley, José Maria Lopez, André Lotterer, Neel Jani, Nick Tandy, Miguel Molina, Darren Turner és Jan Magnussen.

Kizárólag nőkből álló egység is akad a nevezési listán, a korábbi Formula–E-induló Katherine Legge, az Alfa Romeo F1-es tesztpilótai állását is betöltő Tatiana Calderón, Sophia Flörsch, valamint Emily Jones a Richard Mille Racing Team 50-es Orecáján osztoznak, míg a regnáló W Series-bajnok Jamie Chadwick a GTE Pro-kategóriában szerepel, a Mahle Racing Team 67-es Aston Martinjával, Ferdinand Habsburg, az F1 e-sport bajnokságából ismert Jimmy Broadbent, illetve Kevin Rotting váltótársaként.

Érdemes lesz odafigyelni a 9-es rajtszámú, a Panis Racing Triple A színeiben indított Orecára is, mivel Olivier Panis és TCR-futamgyőztes fia, Aurélien Panis oldalán indul Pinczés Ádám. A magyar szimulátoros neve az Esports WTCR-ből, valamint a Hungaroring E-Sport Bajnokságból csenghet ismerősen sokak számára.

rfactor-2_screenshot_lemansvirtual_2.jpg

Az e-Le Mans-i program június 9-én veszi kezdetét érdemben; 9-én, 10-én és 11-én 10:00-tól 22:00-ig, 12-én pedig 10:00-tól 17:00-ig tetszőlegesen lehet részt venni a szabadedzéseken. 12-én, pénteken az időmérő edzéseket is lebonyolítják, a GT-autókét 18:15 és 18:30 között, míg az LMP2-eseket 18:40-től 18:55-ig. (Megjegyzés: LMP1-es autók nem lesznek a játékban, így a Toyota is LMP2-es Orecákat használ, persze a saját festésükkel.) A versenyt pedig a megszokott időben rendezik, szombat délután 15 órától vasárnap délután 15 óráig tart. A szabályok értelmében a résztvevőknek legalább 4 órát kell vezetniük az egy nap alatt, de 7 óránál többet nem tartózkodhatnak a volánnál.

Mint azt a Hosszabbítás oldalán közölték, az Eurosport a 24 órás online küzdelem mintegy negyedét élőben közvetíti, 14:30-tól 17:15-ig, 19:30-tól 22:00-ig, valamint másnap 12:30-tól a befutóig. Online a Motorsport TV-n keresztül követhetjük nyomon az eseményeket, hogy további felületeken is elérhető lesz-e a stream, arról még nem adtak tájékoztatást.

Az igazi Le Mans-i 24 órásra szeptember 19-20-án kerül sor.

A virtuális Le Mans-i 24 órás verseny nevezési listája:

null

null

Fotó: FIA WEC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6015733806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása