F1: Jövő héten pályára lép a Mercedes

Szűk egy hónappal a tényleges F1-es szezonkezdés előtt, már a jövő héten autóba ül Lewis Hamilton és Valtteri Bottas.

m164207.jpg

Ahogyan az a hét elején bemutatott, módosított versenynaptárból kiderült, július első két hétvégéjén, két egymást Osztrák Nagydíjjal rajtol el az idei Formula–1-es szezon. Ez azt jelenti, hogy összesen hét hónap telik el úgy (a tavalyi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj óta), hogy éles versenykörülmények között nem ültek autóba a versenyzők, sőt az előszezoni tesztek jó esetben is csak szimulátort vezettek.

Ebből adódóan vannak olyanok, akik legalább részben valós körülmények között igyekeznek melegíteni a visszatérésre, mint arról beszámoltunk, Lando Norris például F3-as autót fog tesztelni a héten. A bajnokcsapat azonban ehhez mindenki másnál valósághűbb körülményeket teremt, jövő héten ugyanis két napon át tesztel a Mercedes Silverstone-ban, kedden Valtteri Bottas, szerdán pedig a címvédő Lewis Hamilton ül majd autóba – közölte Twitter-oldalán a brackley-i gárda csütörtök délután.

null

null

A kétnapos teszt során Bottas és Hamilton kettőse a 2018-as, szintén világbajnok modellt, a W09-et használja, mivel a szabályok ennél újabb autót használatát nem teszik lehetővé. Eközben a csapatnál a különböző protokollokat igyekeznek elsajátítani, illetve gyakorolni.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215740684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása