Két csapat rondíthat bele az F1 új tervébe

Kísérleti jelleggel fordított rajtrácsos kvalifikációs futamokkal váltanák ki az időmérőket az F1-ben, a dupla hévégék második hétvégéjén. Csakhogy egyelőre nem minden csapat bólintott rá az ötletre.

m227772.jpg

Miután immár fél éve szünetel a Formula–1-es világbajnokság a koronavírus-járvány miatt, a július eleji szezonkezdet után olyan újításokkal kísérleteznének a szervezők, mint például a régóta pedzegetett fordított rajtrácsos verseny, de csakis azokon a helyszíneken, ahol idén két futamot terveznek rendezni, vagyis a Red Bull Ringen és – elméletileg – Silverstone-ban.

Mindkét pályán a második versenyhétvégén tennének egy próbát a túraautózásban, de még az F1 alsóbb kategóriáiban, a Formula–2-ben és a Formula–3-ban is régóta bevett formátummal. Jelen esetben ugyanis a szombati időmérő edzést egy 30 perces, ún. kvalifikációs verseny váltana ki, melynek rajtsorrendjét a bajnoki pontállás fordítottja adná, vagyis teljesen más célt szolgálna, mint az említett bajnokságban.

ms2_8494-large.jpg

Úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már a csapatok elé bocsátotta az ötletet, ám nemzetközi sajtóértesülések szerint a Mercedes ellenzi az ötletet, míg a RaceFans arról számolt be, hogy egy másik Mercedes-motoros csapat, a Racing Point is nemmel szavazott. Márpedig a hétvége formátumát érintő változtatásokat a csapatoknak egyhangúlag kell elfogadniuk. Ennek ellenére még minden veszve, mivel a szakportál arról is cikkezett, a hét folyamán mindkét csapat átgondolja a felvetéssel kapcsolatos álláspontját, döntés a jövő hétre várható.

Fotó: Mercedes Media Database, Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9915733758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása