Formula–E: Ülésével fizethet szimulátoros csalásáért az Audi pilótája

Sajtóértesülések szerint az Audi már később, a valós Formula–E-szezon folytatásakor sem tart igényt Daniel Abt szolgálataira. Mindenesetre az biztos, hogy felfüggesztették.

2-_w6i8043.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt, nagy port kavart, hogy a virtuális Formula–E-bajnokság berlini fordulóján Daniel Abt a profi szimulátorost, Lorenz Hörzinget indította saját maga helyett, azt a látszatot keltve, mintha tényleg ő terelgetné a pályán a 66-os Audit. Úgy tudni, a feltűnő formajavulás keltette gyanút az IP-cím igazolta, így Abtot és Hörzinget is kizárták – utóbbi az online bajnokság további eseményeitől is eltiltották, az Audi pilótáját pedig 10 ezer eurós jótékonyságra kötelezték.

Nem úszta meg azonban ennyivel a turpisságot a német versenyző. Mint az a gyári csapat közleményéből kiderült, az Audi felfüggesztette Daniel Abtot a csalás miatt:

„A Race at Home Challenge ötödik, május 23-i eseményén nem Daniel Abt vezette az autóját az időmérő edzésen és a versenyen, helyét ugyanis egy profi szimulátorversenyzőnek engedte át. A következő nap bocsánatot kért és elfogadta a kizárást” – fogalmaznak az ingolstadtiak. – „Becsület, átláthatóság és szabálykövető magatartás; ezek az Audi legfontosabb értékei. Ez minden tevékenységre kivétel nélkül vonatkozik, amiben a márka részt vesz, ezért az Audi Sport úgy döntött, azonnali hatállyal felfüggeszti Daniel Abtot.”

1-gt2r9316.jpg

Habár a rövid közleményben nem határozták meg pontosan, mit ért „felfüggesztés” alatt, egyes orgánumok kész tényként kezelik a 27 éves versenyző kirúgását. A The Race értesülései szerint az Audi már értesítette is Abtot arról, hogy a továbbiakban nem tart igényt szolgálataira. A szezon újraindulásakor a márka valamelyik GT3-as pilótája, Kelvin van der Linde és Mattia Drudi válthatja; mindketten vezették már a németek Formula–E-versenygépét teszten.

Amennyiben tényleg menesztik Abtot, a sorozat 2014-es indulása óta először maradhat távol Formula–E-futamtól. A Formula–1 előszobáit is megjárt német valamennyi elektromos versenyen az Audi-ABT kollaboráció színeiben indult, legjobb szezonját 2017/2018-ban futotta, amikor két futamgyőzelemmel az összetett ötödik helyén végzett.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr815718372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása