Esports WTCR: M1RA-s bajnoki cím és Guerrieri-győzelem

Lezárult a WTCR előszezoni e-sport bajnoksága: Báldi Gergő győzelem nélkül is be tudta biztosítani bajnoki címét, Esteban Guerrieri pedig nem adta fel, megnyerte a sepangi finálét.

unnamed_4.png

Miután egyelőre csak a tengerentúli versenysorozatok indulása tekinthető a jelen, illetve a közeljövő részének, még mindig az online szimulátorversenyek kavargatják az állóvizet a technikai sportokban. Utolsó állomásához érkezett azonban a WTCR előszezoni e-sport szériája, aminek a virtuális sepangi pálya adott otthont. Mivel Báldi Gergő „érkezett” bajnoki éllovasként, magyar szempontból pedig volt miért izgulni.

03-lohner-and-baldi-battle-in-esports-wtcr_2.png

Már csak azért is, mert a M1RA-s előnye mindössze négy pont volt a német Moritz Löhnerrel szemben, ám a különbség egyhamar megkétszereződött az időmérő edzésen: Báldi második helyével ugyanis további négy pontot gyűjtött, legfőbb riválisa viszont csak kilencedik lett. Az első versenyt Bánki Bence kezdhette az élről, végül – Báldi minden erőfeszítése ellenére – rajt-cél sikert aratott. Igaz, az utolsó körben a magyar még tett egy kísérletet az előzésre Red Bull-támogatott felvidéki honfitársával szemben, kénytelen volt beérni a második hellyel, míg a harmadik az orosz Kirill Antonov lett.

Előnyét azonban így is tudta növelni Bánki, amiben jelentős szerepe volt a csapatmunkának: Csuti Zoltán és Nagy Dávid minden tőlük telhetőt megtett Löhner feltartóztatása érdekében. Sikerrel is jártak, még ha a német előttük is ért célba a Williams Esports által nevezett Cuprával. Ami pedig a valós WTCR-pilóták versenyét illeti, Esteban Guerrieri zárt a legelőrébb, 10. lett, de Mikel Azcona is pontot szerzett.

01-guerrieri-leads-brzezinski-in-esports-wtcr.png

A második futamot így Michelisz Norbert tavalyi bajnoki riválisa kezdhette az élről. Annak ellenére, hogy Pinczés Ádám lökött rajta egyet, majd Nikodem Wisniewski ellen is helyt kellett állnia, Guerrieri megőrizte a vezetést az e-lámpák kialvását követően, majd be is húzta a szezonzárót. A Münnich Motorsport argentinja már Ningbóban is közel állt első győzelméhez, akkor azonban be kellett, hogy érje a második hellyel a hondás.

Guerrieri mögött a williamses Kuba Brzezinski és Pinczés állhatott dobogóra, de izgalmasan alakult a bajnoki küzdelem is, miután Báldi és Löhner kettőse már a verseny elején megmérkőzött egymással, ám a magyar rosszabbul jött ki a helyzetből, így két pozíciót is veszített. Később is egymásra találtak az aspiránsok, de Löhner annak ellenére ezüstérmes lett, hogy előrébb végzett, Báldinak ugyanis a nyolcadik hely is elég volt ahhoz, hogy bajnok legyen, egyúttal egy exkluzív TAG Heuer-karóra büszke birtokosa.

Az Esports WTCR végeredménye:

02-esports-wtcr-beat-the-drivers-standings.png

A sepangi versenyek itt nézhetőek vissza:

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415707672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása