Mégsem hátrál ki a Cupra a WTCR-ből?

Érdekes fejleményekről számolt be a Cupra versenyigazgatója: a spanyol márka idén is ott lesz a WTCR, valamint további kiemelt TCR-bajnokságok rajtrácsán, méghozzá az új autóval.

ecc60678f1d8bbbf0982c1b3c5bcbbac.jpg

A koronavírus-járvány függetlenül is nagy bajban volt, illetve van a WTCR az idei mezőny összetoborzásával, mivel csak 14 autó nevezéséről tudni hivatalosan, vagyis még két autó kellene ahhoz, hogy elrajtolhasson a bajnokság. Bizonytalan, hogy meglesz-e a 16 autós létszám, főleg azóta, amióta a Cupra bejelentette, hogy idén nem biztosít gyári támogatást a WTCR-programhoz, a vírus gazdasági hatásaira hivatkozva.

Ehhez képest Jaime Puig, a spanyolok versenyigazgatója nemrégiben arról beszélt, hogy a Cupra mégis jelen lesz 2020-ban a WTCR, valamint a TCR Európa-kupa és nagyobb nemzeti bajnokságok rajtrácsán, ráadásul az új León Competiciónnal, amire több mint 30 igénylés érkezett be online előrendelések útján.

„Mind a WTCR, mind más bajnokságok esetében tisztában kell lennünk a végleges versenynaptárakkal, hogy tudjuk, hány autónk lesz pályán” – fogalmazott Puig, a TouringCarTimes idézte. – „Azt azonban elmondhatjuk, hogy olyan bajnokságokban erősítettük meg jelenlétünket az új modellel, mint a WTCR, a TCR Európa-kupa, a skandináv, az olasz és a német TCR, a VLN és a 24 órás bajnokság.”

Azt nem árulták el, mely csapatokkal szerepelnek majd az említett sorozatokban, de ami a világkupát illeti, a Cupra várhatóan új csapatokkal tér vissza. A Comtoyou Racing ugyanis már megerősítette, hogy az Audival folytatja együttműködését, míg a PWR Racing ugyan hivatalos még nem mutatta be 2020-as terveit, de úgy tudni, a folytatásban a skandináv TCR-re, valamint az elektromos versenyzés fókuszál majd.

Puig hozzátette, a járvány sújtotta időkben másképp zajlik a munka a Cupránál, mivel most nincs lehetőség arra, hogy személyesen érintkezzenek ügyfeleikkel, megrendelőikkel, de e-mailben és telefonon keresztül folyamatos a kapcsolattartás, és ha szükséges, a Cupra hajlandó támogatni ügyfélcsapatait.

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6515696032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása