Kamion-Eb: Kiderült, mikor pótolják Kiss Norbiék hungaroringi futamát

Miután a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a WTCR és a kamion-Eb közös hétvégéjét, utóbbi hungaroringi fordulóját októberre tűzték – bíznak benne, hogy nézők is lehetnek a helyszínen.

dscn4229_1.jpg

A pandémia a 2020-as autósport-szezon első felét komplett ledózerolta, így az elmaradt versenyek legalább egy jelentős részét az év második felében igyekeznek pótolni. Nincs ez másképp a kamion Európa-bajnokság esetében sem: a hungaroring.hu-n megjelent közleményből kiderült, hogy a tervezett nyolc helyett csak hat fordulót rendeznek meg, ezek közül a Hungaroringen esedékes négy versenyt október 17-18-án bonyolítják le, a pálya elnök-vezérigazgatójának reményei szerint nézők előtt állhat rajthoz Kiss Norbert.

„Hosszú egyeztetések eredménye az októberi rendezvény, amelyet mindkét fél nagyon akart, hiszen minden évben a Hungaroringen zajlott az egyik legjobb verseny, és itt volt az egyik legtöbb néző. Bízunk benne, hogy most sem lesz ez másként, s hogy tényleg lehetőségünk lesz szurkolók előtt megtartani a versenyt. Próbáltunk olyan időpontot találni, amely már alkalmas lehet erre. A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbinak hatalmas szurkolótábora van, örülünk, hogy ha minden jól megy, az idén is láthatják őt hazai pályán versenyezni a rajongói” – nyilatkozta Gyulay Zsolt.

„Már a tavalyi bejelentés óta terveztem az áprilisi hétvégét, beszéltük a csapattal is, hogy mennyire jó lesz nem csupán nekünk, hanem az egész magyar autósportos közösségnek. Azután muszáj volt újratervezni, de a júniusi dátum is semmissé vált a járvány miatt. Most itt van az október, remélem, hogy ez tényleg meg is valósul, mert alig várom már, hogy elkezdődjön a bajnokság és hogy ott legyünk a Hungaroringen! Remélem, hogy már néhány jó eredménnyel a hátunk mögött érkezünk majd meg a hazai versenypályára” – tette hozzá Kiss Norbert, a sorozat 2014-es és 2015-ös bajnoka.

A 35 éves versenyző hivatalosan még be sem jelentette, melyik csapattal áll rajthoz; egy biztos: nem a tankpool24-gyel tér vissza a rajtrácsra, a Mercedesről Scaniára váltó csapattal ugyanis négy szezon után különváltak az útjai.

Néhány héttel ezelőtt a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Formula.hu-nak elhintette, hogy az elmaradt WTCR-versenyt is októberben pótolhatják, ám erről mostani közleményében nem tett említést a mogyoródi versenypálya.

Fotó: Kiss Norbi Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr815697218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása