TCR EU: A győzelmi szériája megtört, Nagy Dani viszont nem
TCR Europe SIM Racing 2020: Red Bull Ring

A Red Bull Ringen folytatódott a TCR Európa-kupa szimulátorbajnoksága: újabb magyar sikerek születtek, Nagy Dániel pedig tovább növelte előnyét az összetettben.

2020_tcr_europe_sim_rbr_r1_99_daniel_nagy_93.jpg

Igazi versenyek hiányában továbbra is az online küzdelmek pörögnek az autósportban, szerda este pedig a TCR Európa-kupa második állomását rendezték, a helyszín ezúttal a Red Bull Ring volt. Noha az első alkalom nem volt fennakadásoktól mentes, ezekből annyit már sikerült kiküszöbölni, hogy ezúttal mindenki, aki nevezett, rajthoz tudott állni, köszönhetően annak, hogy új szerverre költözött a kiírás.

Ennek ellenére a magyarok legkevésbé sem várhatták keserű szájízzel a folytatást, mivel a virtuális Spában a hat dobogós helyből ötöt Nagy Dániel, Boldizs Bence és Tenke Tamás triója sajátított ki. Mindezt tetézte, hogy ezúttal is Nagy bizonyult a leggyorsabbnak a kvalifikáción, az első futamon a pole-ból rajtolva rajt-cél győzelmet aratott. A zsinórban harmadik alkalommal győztes BRC-s pilóta mögött Gilles Magnus és az új festéssel visszatérő Tenke állhatott még dobogóra, míg Boldizs Bence végül a hatodik helyre küzdötte fel magát a zengős színekben pompázó Cuprájával úgy, hogy már a rajtot követően is kalamajkába keveredett, majd a további összezördülésekből sem maradt ki.

2020_tcr_europe_sim_rbr_r2_start_35.jpg

A leintést követően a befutó sorrendje alapján fordult az első tizenkét helyezett a rajtrácson, így a fordított rajtrács versenynek Andreas Bäckman vághatott neki az élről, ám a svéd hyundaios már az 1-es kanyarnál elvesztette a vezetést Niels Langevelddel szemben. Innentől kezdve sétagalopp várt a WTCR-dobogós Langeveldre, a holland 4,1 másodperces előnnyel intette le a kockás zászló, az első három sorrendje a 2018-as bajnok Mikel Azconával, valamint Mat’o Homolával egészült ki.

A spáihoz hasonlóan a spielbergi versenyeket is folyamatos lökdösődések, test-test elleni csaták jellemezték, kiváltképp a rajt utáni métereken. Ennek esett áldozatául ezúttal Nagy Dániel, aki már a célegyenes végén kapott egy jókora maflást, de így is nyolcadikként intették le, Boldizs és Tenke mögött.

A BRC-hoz igazolt magyar ennek ellenére tetemes, 44 pontos előnnyel várja a folytatást, Tenkét pedig Azcona és Boldizs követik a bajnokságban, minimális pontkülönbséggel. Erre a trióra zárkózott fel Magnus, aki egy második és egy negyedik hellyel szép csendben a legtöbb pontot gyűjtötte (71-et, Nagy 65-jével szemben), így a valós bajnokság második fordulóján – amit jelen állás szerint Monzában rendeznek szeptember végén – két gumit ingyen használhat fel.

A folytatásra május 27-én, a Hungaroringen kerül sor, és ahogy megszokhattuk, a bajnokság hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján figyelhetjük az eseményeket.

Az első verseny végeredménye ITT, a második versenyé ITT tekinthető meg, a pontverseny állását pedig az alábbiakban mutatjuk:

tcr-eu-sim-racing-2020-round-2-standing.jpg

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315694936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása