TCR EU: Nagy Dani oktatott, elképesztő magyar sikerek Spában
TCR Europe SIM Racing 2020: Spa-Francorchamps

Kifogástalan rajtot vettek a magyarok a TCR Europe SIM Racing kiírásában, majdnem mindkét versenyen kibérelték a dobogót – de így is happy end lett a vége.

2020_tcr_europe_sim_spa_r2_99_daniel_nagy_34.jpg

Még ha csak virtuális formában is, de a hétvégén beindult az élet a TCR Európa-kupában is, az online bajnokság első fordulóját – az eredeti „valós” versenynaptárral összhangban – Spa-Francorchamps-ban rendezték. Az első pillanatoktól fogva igen erősnek bizonyult a BRC-Hyundai volánjánál Nagy Dániel, fölényesen szerezte meg a pole pozíciót 2:25.775-ös idejének köszönhetően.

„Az időmérőre az volt a tervem, hogy találjak egy tiszta kört, és elkerüljem a forgalmat, bíztam benne ugyanis, hogy szélárnyék nélkül is elég jó a tempóm. Versenymérnökömmel azt beszéltük meg a taktikával kapcsolatban, hogy az első etapban három, a másodikban két kört megyek. Az időmérő közben viszont már nem kommunikáltunk egymásra, így magamnak kellett döntenie” – mondta remekül sikerült körét követően.

A 22 éves pilóta rajtja is tükörsima volt, majd gyorsan kétmásodpercesre tornázta az előnyét, rajt-cél győzelmet aratott honfitársa, a Zengő Motorsport színeiben bemutatkozott Boldizs Bence előtt. Mögöttük számos remek csatát láthattunk, Mikel Azcona és Gilles Magnus összeakadása révén végül Tenke Tamásé lett a harmadik hely, így magyar színekben pompázott a digitális dobogó.

2020_tcr_europe_sim_spa_r2_start_23.jpg

Az első futam végeredménye alapján az első tizenkét helyezett fordult a rajtrácson, ennek értelmében Andreas Bäckman indulhatott a fordított pole-ból, ám a Target Competition svédje már a célegyenes végén összeakasztotta bajuszát Magnusszel, így nevető harmadikként Andrej Studenić  vehette át a vezetést a Brutal Fish Racing Hondájával. Valamivel később Mat’o Homola és Nicolas Baert összeakadása borzolta valamelyest a kedélyeket, az audis ugyanis még a palánkot is megmászta a Kemmel-egyenes végén, majd Teddy Clairet is összeakadt Tenkével, aminek következtében pozíciókat veszített a francia.

Studenić és Azcona eközben egymást abajgatták az élen, amíg meg nem érkezett rájuk Nagy: a BRC-s előbb a horvát versenyzőt gyűrte le, majd az utolsó előtti körben az Európa-kupa 2018-as bajnokán is fogást talált. Manőverével zsinórban második győzelmét is bebiztosította Nagy Dániel, míg a harmadik helyért vívott csatából Boldizs Bence került ki győztesen, így a hatból öt dobogós helyre Magyarország csapott le. Tenke Tamás ezúttal a hetedik helyen végzett.

2020_tcr_europe_sim_spa_r1_99_daniel_nagy_55_bence_boldizs_15.jpg

„A kettős győzelemmel a fellegek felett járok! Pedig nem is gyakoroltam sokat a hétvége előtt, naponta két órát. Először versenyeztem az Assetto Corsában, de jól sikerült ez a debütálás. Hamar ráéreztem a játékra, már néhány kör után éreztem, hogy jó lehet a tempóm, így csak a kiegyensúlyozottságon kellett dolgozni. Teljesen más otthonról, egy csendes szobából versenyezni, mint egy valós hétvégén” – nyilatkozta Nagy a leintést követően, aki teljesítményével az első hétvégére két ingyen gumit érdemelt ki.

Részletesebben is belemélyedt a futamok elemzésébe: „Nagyon koncentráltam a rajtnál az első verseny előtt, mert korábban volt gondom vele, de most meglepően jól működött. Az első kanyar kulcsfontosságú volt, de sikerült jól kigyorsítanom a hideg gumikon, így a szélárnyékom által senki sem jutott előnyhöz. Ennek révén figyelhettem a saját tempómra. Boldizs azonban végig nyomás alatt tartott remek tempójával. A második versenyre óvatos taktikát választottunk, és jól tettük, mert így el tudtam kerülni egy nagy balesetet az első szektorban, majd néhány körrel később egy újabbat” – mondta.

Tökéletes mérleggel várhatja tehát a május 13-án, a Red Bull Ringen esedékes folytatást, 90 pontjával Nagy 17 egységgel előzi Boldizst, 22-vel Azconát, míg Tenke Tamás a negyedik helyen 38 ponttal van lemaradva. Remélhetőleg legközelebb már mind a 25-en részt tudnak venni, ez ugyanis internetkapcsolati problémák miatt nem jött össze Aurélien Comte-nak, Julien Brichének, José Manuel Sapagnak, valamint Abdulla Ali Al-Khelaifinak.

Itt nézhetőek vissza a spái versenyek:

Egy forduló után így áll a TCR Europe SIM Racing összetett pontversenye:

tcr-eu-sim-racing-2020-rd1.jpg

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2815656012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása