48 óránként tesztelhetik az F1-eseket

A tervek szerint a Formula–1-es paddockba belépőkön 48 óránként végeznének koronavírus-tesztet, közölte Ross Brawn sportigazgató.

large-2020_australian_grand_prix_friday.jpg

A koronavírus-járvány miatt tíz versenyt kellett halasztani vagy törölni, jelen állás szerint július elején, az Osztrák Nagydíjjal veheti kezdetét a 2020-as Formula–1-es szezont. Valószínű, hogy az első hónapokban hermetikusan elzárva, nézők – és akár a sajtó képviselői – nélkül tartják meg a futamokat.

Habár enyhülni látszik a járvány – és vele együtt a különféle korlátozások is –, eltűnésről még nem beszélhetünk. Ennek megfelelően az F1-ben is igyekeznek a lehető legbiztonságosabban lebonyolítani a nagydíjakat, állandó tesztelés mellett, egy kidolgozott rendszer szerint – árulta el Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sky Sportsnak.

„Az FIA remek munkát végzett, egy olyan struktúrát alakított ki, amilyenre szükségünk van. Mindenkit tesztelni fognak, így tisztában leszünk azok egészségi állapotával, aki belép a paddockba” – nyilatkozott elismerően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkájáról, gondolatait a RaceFans idézi.

„Ezeket a teszteket kétnaponta meg fogjuk ismételni az erre felhatalmazott hatóság közreműködésével. Természetesen az összes európai versenyen ugyanazt a létesítményt fogjuk használni a vizsgálatokhoz. Garantáljuk, hogy bárki, aki ebben a közegben mozog, rendszeresen tesztelve lesz” – mélyedt bele a részletekbe.

Fotó: Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215664194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása