Három magyar is rajthoz áll a virtuális TCR Európa-kupában

Több hétnyi várakozás után a TCR Europe SIM Racing is elindul, ráadásul magyar érdekeltségben sem lesz hiány.

2020_tcr_eur_photo_news_027.jpg

Már hetekkel ezelőtt, miután egyértelművé vált, hogy egyhamar nem fog elrajtolni az igazi szezon – sőt, a legutóbbi információk szerint erre ősznél hamarabb már biztosan nem kerül sor –, elkezdték szervezni a TCR Európa-kupa külön szimulátorbajnokságát is, így szombaton este el is rajtol. Ez idő alatt számos változás végbement az eredeti koncepcióhoz képest, de mostanra körvonalazódtak a végleges szabályok, feltételek és jutalmak, illetve a résztvevők minőségében is sikerült dűlőre jutni.

Az eredeti „valós” versenynaptárnak megfelelően Spában rendezik a nyitófordulót, amit a Red Bull Ring (május 13.), a Hungaroring (május 20.), a Paul Ricard (június 10.), Zolder (június 24.), Monza (július 8.) és Barcelona (július 22). követ a sorban, mindehhez a Driveitalia biztosítja a szervert, az alapjátékot pedig az Assetto Corsa. A versenyek alatt kötelező lesz a skype-os webkamera használata (nehogy felmerüljön annak gyanúja, hogy nem a nevező versenyző irányítja az adott virtuális autót).

Igyekeztek minél több, a valós hétvégékre is jellemző elemet beépíteni az online bajnokságba, így a versenyzői eligazítást és a verseny utáni interjúkat is. Felépítését tekintve ugyanakkor sok mindenben eltér majd egy-egy virtuális esemény egy valódi TCR Európa-kupás hétvégétől: egy 20 perces időmérő edzést és két – egyenként 8 körös – versenyt fut a mezőny. Ami meg a pontozást illeti, az időmérőn az első tíz (10 ponttól lefelé), míg a futamokon az első tizenöt helyezett kap pontot (a győztes 40-et). A fordított rajtrács működése különbözik a megszokotthoz képest: a második futam előtt ugyanis az első tizenkét helyezett fordul meg a rajtrácson, méghozzá az első végeredménye alapján.

2020_tcr_eur_photo_news_026.jpg

Akik egyébként is számolnak a bajnokságban való részvétellel, érdemes szerencsét próbálniuk, mivel aki a legtöbb ponttal zár egy-egy virtuális kiruccanást, annak a valós bajnokságban ugyanazon a hétvégén két felhasználni kívánt gumiabroncsot nem kell kifizetnie. Természetesen a sorrendiség nem a pályák sorrendjére értendő, már csak azért sem, mert ebből a szempontból pláne nem keresztezi egymást az online és az igazi sorozat, hanem az események sorszámára.

Végül 25 – volt, jelenleg vagy akár leendő Európa-kupás – versenyzővel rajtol el az e-sport széria, köztük három magyarral, Nagy Dániellel, Tenke Tamással és Boldizs Bencével. Meglepő módon Tenke saját nevével fémjelzett csapatával nevezett a kiírásba, és nem a Zengő Motorsporttal, az ugyanis Boldizst „igazolta le”. Az 1997-es születésű versenyző felbukkanása eléggé váratlannak tűnik, miután tavaly már gyorsasági licenszet sem váltott ki. Korábban többek között a Hankook Racer Cupban indult, amit 2016-ban másodikként fejeztt be, de az Eurosport Hungary oldalán megjelent találgatások nem zárják ki, hogy a mostani együttműködésnek még lehet folytatása a két fél között. Boldizs még passzolna is a Zengő Motorsport által korábban felvázolt 2020-as elképzeléssel, miszerint egy olyan versenyzőt indíthat, aki korábban nem volt a csapat kötelékében.

Ismert és elismert versenyzőkből nemzetközi szinten is akad szép számmal, így például a rajtlistán szerepel Aurélien Comte, Niels Langeveld, a Bäckman- és a Clairet-fivérek, Julien Briché, Tom Coronel, Gianni Morbidelli, Kevin Ceccon, Mat’o Homola és Mikel Azcona neve is. Magyar idő szerint 19 órától kezdődik az élő közvetítés, amit a TCR és a TCR Europe YouTube-csatornája, valamint Facebook-oldala mellett a TCR TV-n is figyelemmel követhetünk.

A teljes rajtlista:

TCR Europe

TCR Europe SIM Racing opening LIVE at 19:00 today. The TCR Europe ... SIM Racing, the first-ever TCR-sanctioned virtual series reserved for real racing drivers, gets underway today at 19:00 (Central European Time). Twenty-five competitors will seat in their simulators at home ready to race on the virtual circuit of Spa-Francorchamps.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8315655140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása