Június előtt biztosan nem rendeznek autóversenyt Magyarországon

Az MNASZ elnöke bejelentette, hogy egy hónappal meghosszabbítja a hazai versenyek rendezésére vonatkozó tilalmat.

2019-2019_hungaroring_friday---2019_tcr_europe_hungaroring_wtcr_and_tcr_europe_cars_2.jpg

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokkal már március közepén nyilvánvalóvá vált, hogy egy ideig biztosan nem rendeznek autóversenyeket Magyarországon. Ennek következményeként eldőlt, hogy a regnáló bajnok Michelisz Norberttel a mezőnyben a túraautó-világkupa idén biztosan nem látogat el a Hungaroringre, továbbá a kamion Európa-bajnokság itthoni fordulóját is elhalasztották, de az intézkedések érintik a hazai gyorsasági autós- és raliversenyeket is.

A magyarországi autósport-rendezvények vonatkozó tilalom hatálya eredetileg április 31-ig szólt, ám a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége szerdai ülésén meghozott döntése értelmében június előtt biztosan nem lesz futam, mivel a tiltást egy hónappal meghosszabbították. A folytatásról május 15-én, az akkor aktuális helyzet függvényében döntenek majd.

MNASZ

Népszerű hazai autóversenyzők és az ... autósportban dolgozók most együtt üzennek Neked! Maradj otthon és vigyázz magadra! Fogjunk össze, hogy minél előbb a versenyeken találkozhassunk!

„A határozat értelmében a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából, a kormány döntéseivel összhangban, május 31-ig biztosan nem kerül sor semmilyen autóversenyre az országban” – nyilatkozta az MTI-nek Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke. Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan már dolgoznak a versenynaptár átdolgozásán, viszont a nemzeti mellett a nemzetközi események sorsásért is aggódnak.

„A naptár módosításainak kérdésében folyamatosak az egyeztetések az érintettekkel, és közben a nemzetközi szövetség, a FIA döntéseit is figyelemmel kísérjük, mert a hazánkba tervezett nemzetközi események közül többet már érintett a járvány miatt kialakult helyzet” – mondta.

Szerdán, az MNASZ Facebook-oldalára feltöltött videóban a magyar autósport több meghatározó alakja biztatta a magyarokat az otthon maradás, valamint a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok betartásának fontosságára. „Felkértük a legnépszerűbb magyar autóversenyzőket, valamint az autósportban dolgozókat, hogy egy közös videóüzenetben buzdítsuk otthon maradásra az állampolgárokat, és hívjuk fel a figyelmet a meghirdetett intézkedések betartásának fontosságára. Nagy örömünkre sokan szívesen részt vettek ebben” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán az elnök.

Security Check Required

null

A videóban Oláh Gyárfás mellett megszólal

  • Baumgartner Zsolt, Magyarország első és eddigi egyetlen Formula–1-es versenyzője,
  • Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző,
  • Walter Csaba kategóriagyőztes VLN- és GT-versenyző,
  • Bessenyey Zoltán kétszeres Európa-bajnok raliversenyző,
  • Turán Frigyes rali Európa-bajnoki futamgyőztes,
  • Bereznay Dániel ezüst- és bronzérmes Formula–1-es szimulátorversenyző,
  • Szabó Krisztián kétszeres Európa-bajnok ralikrossz-versenyző, világbajnoki induló,
  • Vogel Adrienn rali Európa-bajnoki induló
  • Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója,
  • Tassi Attila világkupa-induló túraautó-versenyző,
  • Nagy Dániel futamgyőztes TCR Europe-versenyző,
  • valamint Vincze Ferenc országos bajnok raliversenyző.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715615488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása