Michelisz Norbert: Utód kerestetik

Közös szimulátorbajnokságot indít a Hungaroring és a M1RA, a fődíj büszke tulajdonosa 2021-ben valós versenyzői pályafutásába is belevághat.

b7444b2d-d13e-40d5-bfe0-c90bc155d847.jpg

Mint az korábban már többször is elhangzott, Michelisz Norbert is szimulátorban kezdte versenyzői pályafutását, amit tavaly WTCR bajnoki címével koronázott meg. A túraautó-világkupagyőztes ugyan már bejelentette, hogy idén is a Hyundai színeiben indul a sorozatban – aminek rajtjára szintén hónapokat kell várni egyelőre –, most mégis az utódját keresi.

Ennek értelmében a következő hetekben közös szimulátorbajnokságot rendez a Hungaroring és a M1RA, melynek legjobbjai közül egy 2021-ben Michelisz csapatának színeiben bizonyíthat egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban – olvasható az erről megjelent közleményben. Június végéig összesen öt fordulón és négy virtuális versenypályán (Hungaroring, Monza, Nürburgring és Sepang) bizonyíthatnak az indulók, az alábbi menetrend szerint:

  • 1. forduló: április 30., Hungaroring (Előselejtező: április 13-26.)
  • 2. forduló: május 14., Monza (Előselejtező: május 1-10.)
  • 3. forduló: május 28., Nürburgring ( Előselejtező: május 15-24.)
  • 4. forduló: június 11., Sepang (Előselejtező: május 29. - június 7.)
  • 5. forduló: június 25., Hungaroring (Előselejtező: június 12-21.)

A bajnoksághoz a platformot a RaceRoom biztosítja, akárcsak a WTCR Esports esetében.

A hungaroringi szezonnyitóra az előselejtező 24 leggyorsabbja jut be, a folytatásban pedig a bajnoki pontverseny aktuális állása szerinti TOP-15 automatikusan indulhat a következő futamon, míg a maradék kilenc helyről továbbra is az előselejtező dönt. Az egyes versenynapok egy-egy szabadedzésből és időmérőből, majd két futamból állnak – ez utóbbiakat úgy rendezik, ahogy azt anno tették a WTCC-ben: az első futam az időmérő sorrendje szerint rajtol el, a második versenyre pedig az első tíz sorrendje megfordul a virtuális rajtrácson. A kvalifikáción az első tíz szerez pontot (10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 leosztásban), míg a futamokon a győztes 30, a 15. helyezett pedig egy pontot vihet haza.

A bajnoki pontverseny első öt helyezettje számára egy elméleti és fizikai felmérés jelenti a második lépcsőfokot, amit a M1RA szervez, ami után Michelisz vezetésével egy szakmai bizottság dönt arról, ki a legfelkészültebb, és ő kapja az egyedülálló lehetőséget, a 2021-es szezon költségeit az ő esetében a bajnokság támogatói állják.

Mindössze két feltételnek kell megfelelniük (mint az a lebonyolításból kiderül, egyelőre) azoknak, akik indulni szeretnének: legyenek határon belüli vagy azon túli magyarok, illetve rendelkezzenek az adott szimulátorprogrammal. A nevezés ingyenes.

A kezdeményezés kapcsán úgy vélekedik Michelisz, hogy az e-sport remek platform a tehetségek kiemelésére: „Az elmúlt időszakban számtalanszor kérdezték tőlem, hogy mi jutott eszembe legelőször, amikor világbajnok lettem. A tizenöt évvel korábbi önmagamat láttam, aki egyetemre ment és már kezdett letenni az álmáról, hogy valaha autóversenyző lesz, de ennek ellenére folyton szimulátorozott a pécsi albérletben. Tudom, hogy ma is sokan gyakorolnak otthon a számítógépen és álmodoznak, hogy egyszer talán kapnak egy lehetőséget. Most én szeretnék esélyt adni valakinek. Az e-sport kiváló terep, hogy megtaláljuk a tehetségeket, és a legalkalmasabbnak egy teljes szezonra szóló versenyzési lehetőséget garantálunk 2021-ben. Szeretnék köszönetet mondani a névadó Hungaroring mellett a SimplePay by OTP Mobilnak, az OMV Hungária Ásványolaj Kft.-nek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek és a PC Trade Systems Kft.-nek, hogy támogatják a bajnokság komoly céljait. Arra biztatok mindenkit, hogy tegyen próbát, mert az álmok valóra válhatnak!”

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt szerint Michelisz sikertörténete sok versenyzői ambíciókkal rendelkezőnek adhat reményt, akik egyelőre csak a szimulátor kormányát tekergetik. „Már eddig is foglalkoztattak minket a virtuális térben zajló sorozatok, s most, hogy a pálya egy ideig zárva tart, úgy gondoltuk, itt az idő, hogy mi is beálljunk egy ilyen bajnokság mögé. Természetesen nem volt mindegy, hogy melyiket választjuk, de Michelisz Norbertnél jobb partnert keresve sem találhattunk volna a megvalósításra. Az ő jól ismert sikertörténete reményt adhat a mostani szimulátor-versenyzőknek. Ugyanakkor a Hungaroring számára is nagyon fontos, hogy új hősök szülessenek, hiszen az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy a Formula–1-es versenyen kívül a magyar sztárpilótákért telnek meg a lelátók, minél több van belőlük, annál jobb nekünk és a magyar autósportnak. Bízunk benne, hogy a Hungaroring E-sport Bajnokságból kerül majd ki a következő Michelisz Norbi” – nyilatkozta.

Az időmérő edzéseket és a versenyeket pedig a M1RA Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján közvetítik élőben, magyar nyelvű kommentárral.

Fotó: M1RA sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7615586610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása