Újabb pofonok a ralinak a koronavírus miatt

A WRC-ben újabb két fordulót kellett elhalasztani, a rali Európa-bajnokság szezonja pedig a tervezettnél legalább két hónappal később ér véget.

93ec90cf36610d90b6f44d3004fc6cdb.jpg

Kíméletlen az autósporttal (is) a koronavírus, ezen belül pedig a rali szakága sem élvez kivételt, ami a halasztásokat illeti. A szervezők ugyanis bejelentették, hogy a rali-világbajnokság (WRC) portugál és olaszországi fordulóját is elhalasztották, így legkorábban július közepén, Kenyában folytatódhat a 2020-as szezon. Az idei szezonban eddig három versenyt rendeztek: a Monte Carlo, a – félig-meddig norvég – Svéd, valamint a koronavírus miatt utazási korlátozások miatt egy nappal korábban befejezett Mexikói Ralit.

Miután az első két fordulót – az Azori-szigeteki és a Kanári-szigeteki Ralit – elhalasztották, változott a rali Európa-bajnokság (ERC) versenynaptára is, a halasztások értelmében a Lett Rali lehet az első forduló 2020-ban, amit május 29-31-én rendeznek. Magyar szempontból azonban fontosabb változás, hogy nem a november elején esedékes, nyíregyházai Rally Hungaryval zárul az idény. A kormányzati intézkedések miatt elnapolt Kanári-szigeteki eseményt ugyanis december 3-5-én pótolják a tervek szerint, míg az Azori-szigetekre szeptember 17-19-én tér vissza a mezőny – tudatta sajtóközleményben az ERC sajtóirodája.

Fotó: Thomas Fenetre / DPPI (FIA ERC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4815555092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása