F1: Silverstone és Franciaország már a legrosszabbra készül

A Brit Nagydíj szervezői nyilvánvaló tették, hogy a verseny törlése esetén teljes visszatérítést kapnak a szurkolók. Hasonló helyzet áll fenn a Francia Nagydíj kapcsán is.

silverstonesunday6-181347_1.jpg

Egyre rosszabbul áll a Formula–1 szénája, a koronavírus-járvány miatt az első hét versenyt elhalasztottáka monacói fordulót törölték is –, nemzetközi sajtóértesülések pedig már kész tényként kezelik az Azerbajdzsáni Nagydíj elnapolását is. Amennyiben ez utóbbi beigazolódik, sokak számára evidens, hogy az egy héttel később Kanadai Nagydíjat sem tartják meg eredeti időpontjában.

Így viszont csak június végén rajtolhat el legkorábban a 2020-as szezon, ha egyszer és egyáltalán elrajtol. Vannak pályák, melyek készülnek már a legrosszabbra, köztük Silverstone is, pedig a Brit Nagydíjat csak július második felében rendezik. A silverstone-i verseny rendezői mindenesetre megnyugtatták a rajongókat: a verseny törlése esetében teljes visszatérítésben részesülnek.

„Nem tudjuk előre megjósolni, mi lesz a helyzet a nyári hónapokban” – mondta Stuart Pringle, a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatója a Daily Mail hasábjain. – „Azt viszont megígérhetem, Silverstone-ban mindenki minden tőle telhetőt megpróbál megtenni annak érdekében, hogy júliusban megrendezhessük az F1-et, augusztusban pedig a MotoGP-t.”

„De ha akármelyiket is törölni kell, akkor minden vásárlónak, aki korábban jegyet váltott, lehetősége lesz a teljes visszatérítés igénylésére” – tért rá a lényegre.

lecatselletsaturday28-657731.jpg

Amennyiben Baku és Kanada is elvérzik, Franciaországban rajtolhat a Formula–1-es idény, habár a Paul Ricard-on is számolnak már a lefújás eshetőségével. A francia szervezők is leszögezték, hogy ebben az esetben a szurkolók visszakérhetik megváltott belépőik teljes vételárát.

Ugyanakkor azt is megerősítették, hogy továbbra is gőzerővel készülnek a június végi verseny megrendezésére, a törlésről ugyanis korai beszélni, noha a két héttel korábbi időpontra kitűzött Le Mans-i 24 órást már szeptemberre tolták. „Senki sem tud három hónapra előre tervezni” – mondta Éric Boullier, volt F1-es csapatfőnök, a Francia Nagydíj jelenlegi igazgatója. – „Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy az embereknek jelenleg vannak aggályai annak kapcsán, hogy Formula–1-es futamra menjenek ki személyesen.”

„Lehetetlen a Formula–1-es bajnokságot egy olyan egyedülálló eseménnyel összehasonlítani, mint a Le Mans-i 24 órás. Készenlétben vagyunk persze, mert a biztonság az első” – tette hozzá.

lecatselletthursday10-925947.jpg

Korábban bejelentették, hogy az idei Francia Nagydíj előtt több ponton is belenyúlnak a Paul Ricard-i pályába, hogy több lehetőségük legyen a versenyzőnek az előzésre. Boullier elmondta, a tervezett változtatások kivitelezéséről nem tettek le. A tervek szerint az 1-es és a 4-es kanyar közötti szakaszt szabhatják át, a Mistral-egyenesben azonban meghagyják és a sikánt, ahogyan a Signes és Beausset kanyarokhoz sem nyúlnak.

„Épp a világjárvány kitörése előtt jelentettük be a változásokat 2020-ra, valamint 2021-re és 2022-re. Ez egy olyan projekt, amiben a FOM és az FIA is közreműködik” – nyilatkozta a Canal+-nak. – „Van egy olyan pályánk, amilyen, de találtunk megoldást arra, hogyan lehetne hatékonyan fejleszteni.”

Részletes tervet még nem közölt az átalakítások kapcsán a Paul Ricard-i pálya, de a koronavírus-helyzet mellett ez most másodlagos. „Még várunk egy kicsit, amíg átláthatóbb nem lesz a napi életünk” – folytatta gondolatait, hozzátette, hogy a járvány miatt bizonyos módosításokat már így sem tudnak kivitelezni.

„Jövőre azonban lesznek más lehetőségeink a változtatásra, amikre most már nem maradt idő sajnálatos módon. Majd meglátjuk, mi lesz 2021-ben” – jegyezte meg.

via F1i.com

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915546840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása