WEC: Elhalasztották a Le Mans-i 24 órást is a koronavírus miatt

A pandémia a világ egyik legtradicionálisabb versenyének is betett: a szokásos júniusi időpont helyett csak ősszel rendezik meg a Le Mans-i 24 órást.

princess_charlene_of_monaco.jpg

A koronavírus-járvány könyörtelenül szedi az „áldozatokat” az autósportban is: számtalan versenyt halasztottak vagy töröltek el, ez alól pedig az endurance-világbajnokság sem kivétel. A bajnokság promótere, az ACO szerdán bejelentette, hogy a Le Mans-i 24 órást sem az eredeti, júniusi időpontjában rendezik meg, hanem szeptember 19-20-án.

Addig még két versenyt rendeztek volna, de az már korábban eldőlt, hogy Sebringben idén már nem vendégeskedik a mezőny, Spa-Francorchamps-ban is legfeljebb egy későbbi időpontban.

24 Hours of Le Mans on Twitter

COVID19 The 88th @24hoursoflemans initially scheduled for 13-14 June, has been postponed until 19-20 September 2020. >> More : https://t.co/cM2iHviC5S #LeMans24 #WEC

„A jelenlegi kivételes körülmények mellett a Le Mans-i 24 órás elhalasztása volt a leghelyesebb út” – fogalmazott a döntés kapcsán Pierre Fillon, az ACO elnöke. – „Emellett mindenkit arra biztatok, hogy törekedjenek arra, hogy ne sodorják veszélybe magukat, szeretteiket és másokat. Jelenleg a legfontosabb az, hogy visszább szorítsuk a vírus terjedését.”

Fillon hozzátette, hogy a drasztikus lépés miatt – hiszen eddig a legtöbb esetben júniusban futották a 24 órás versenyt – a WEC és az európai Le Mans-széria (ELMS) versenynaptárán is változtatni kell, ezeket a módosításokat később teszik közzé.

Egy másik hagyományos franciaországi autósport-eseményt, a Pau-i Nagydíjat is elhalasztották. A szervezők a klasszikus utcai pályára szervezett hétvégét a későbbiekben próbálják pótolni, de egyelőre csak annyit tudtak meghatározni, hogy május 22-24-e helyett egy másik, három hónapnál nem előbbi időpontot keresnek, úgy, hogy a csúszás ne legyen több egy évnél.

Fotó: Joao Filipe / ArdenalMedia.com (FIA WEC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915535180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása