F1: Norris lesz az új Vettel?

A McLaren ifjonca elismerte, hogy a sisakkorlátozás kiiktatása után minden versenyhétvégére másmilyen sisakkal készülne, ahogyan azt anno Sebastian Vettel is tette.

2020australiangrandprixthursday_2st0389.JPG

Nem sokkal a koronavírus miatt elkaszált Ausztrál Nagydíj hétvégéje jelentették be, hogy 2020-tól már nem korlátozzák a sisakfestések számát a Formula–1-ben, miután az elmúlt években egy szezonon belül legfeljebb egyszer lehetett drasztikusabban eltérni az eredeti dizájntól.

Sokan üdvözölték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntését, köztük Lando Norris is, aki eddigi pályafutása során nagyon szívesen tervezte overáljait és bukósisakjait, ám a tavalyi évet ugyanazzal a kék-sárga fejfedővel kellett lehúznia – ettől egyedül az Olasz Nagydíjon tért el, ahol példaképe, a hétszeres MotoGP-bajnok Valentino Rossi előtt tisztelgett a módosított küllemmel.

A korlátozás eltörlését 2020 egyik legjobb dolgának tartotta a brit pilóta, elmondta, élni is fog a lehetőséggel, ezért minden versenyen eltérő sisakfestéssel áll majd rajthoz. „Azt tervezem, hogy minden versenyen más-más különleges dizájnnal fogok indulni” – mondta a Motorsport.com-nak.

„Otthon a falamon őrizgetem az eddigi összes sisakomat. Mindegyik emlékeztet egy-egy versenyre, mindegyiknek saját története van. Most, hogy egy picit többet variálhatunk már, lehet majd néhány rendkívüli, színes, kifejezetten testreszabott dizájnom is. Az alapkoncepció marad az eddigi, mert az vagyok én, de ezek után a színekkel és a sémákkal többet játszhatok majd. Egy-egy festést is sokkal jobban lehet majd egy-egy versenyhez vagy országhoz igazítani.”

Norris hozzátette, hogy az idő szűke miatt teljesen új sisakot már nem tudott villantani az Ausztrál Nagydíj előtt, de néhány kenguru így is helyet kapott rajta.

Egykor Sebastian Vettel volt a Formula–1 „sisakkirálya”, aki Norris jelenlegi tervéhez hasonlóan versenyről versenyre másik bukósisakkal rukkolt elő. Többek között a négyszeres világbajnok miatt, a könnyebb beazonosíthatóság érdekében vezették be a korlátozást, még ha ez nem is örvendett nagy népszerűségnek.

Persze Norris terveihez elengedhetetlen, hogy elkezdődjön végre a 2020-as szezon. A koronavírus miatt az első hét nagydíjat már elhalasztották vagy el is törölték, de egyes spekulációk szerint hasonló sorsra juthat az Azerbajdzsáni és a Kanadai Nagydíj is, sőt már a Francia és a Brit Nagydíj szervezői is számolnak a létező legrosszabb forgatókönyvvel.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015547282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása