Az F1 kísérőszériái is leállnak a koronavírus miatt

A nyár elejéig biztosan felfüggesztik a Formula–2 és a Formula–3 még el sem kezdődött szezonját.

1017495118-lat-20190512-_r3i6743.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt, immár hét verseny halasztásáról döntöttek a Formula–1-ben a koronavírus-járvány miatt, köztük a szezon első három európai nagydíjáéról. Ezekből a Monacói Nagydíjat már a későbbiekben sem rendezik meg, és hasonló sors várhat az Ausztrál Nagydíjra is.

A királykategória drasztikus lépésére az alsóbb osztályok is reagáltak, és lényegében megerősítették azt, amire számítani lehetett. A bajnokság honlapján megjelent közlemény értelmében az F1-éhez hasonlóan Formula–2 és a Formula–3 idényét is felfüggesztették. Előbbi mindhárom érintett európai helyszínre (Hollandia, Spanyolország, Monaco) elkísérte volna az F1-et, míg az F3 csak a hercegség szűk utcáin nem versenyzett volna ezek közül.

„Az FIA-val és a Formula–1-gyel közösen folyamatosan figyeljük a helyzetet, és már tanulmányozzuk a lehetséges új időpontokat a helyzet javítása végett. Amíg vissza nem térünk a pályára, csapatainknak, versenyzőinknek, partnereinknek és szurkolóinknak minden jót kívánunk” – fogalmazott a közleményben Bruno Michel, az F2 és az F3 vezérigazgatója.

A versenyhétvégék mellett több szezonközi tesztet is töröltek: az F2 áprilisban és májusban is tesztelt volna Barcelonában, míg az F3-ban a Hungaroringre tervezett áprilisi, valamint a májusi spanyolországi gyakorlás marad el.

Ha nem lesz szükség további halasztás(ok)ra, a Formula–2 idénye június elején, Bakuban rajtolhat el, míg a Formula–3-é a legjobb esetben is csak július első hétvégéjén, a Red Bull Ringen. Az elhalasztott versenyeket vélhetően a Formula–1-ével megegyező ütemben pótolják majd.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015539474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása