F1: Pozitív koronavírus-teszt a Pirellinél, a McLarennél javult a helyzet

Jól halad a Melbourne-ben koronavírussal diagnosztizált Formula–1-es csapattag gyógyulása. Eközben a Pirelli egyik alkalmazottjánál is kimutatták a kórt.

10-melbourne-thursday.jpg

A Formula–1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj törlésében kulcsszerepe volt a McLarennek, a wokingi csapat ugyanis elsőként lépett vissza a versenyzéstől, miután egyik csapattagjuknál mutatták ki a paddock első pozitív koronavírus-tesztjét. Az érintett további tizennégy kollégájával együtt karanténban maradt Melbourne-ben.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown hétfőn pozitív hírekkel jelentkezett a fertőzött, illetve a további karanténba zárt dolgozóiról. „Örömmel jelentem, hogy vírusfertőzött csapattagunk gyógyulása jól halad, már tünetmentes, és a karanténban lévő embereink is jól vannak” – idézi Brown szavait a Reuters. – „Fantasztikus, mekkora támogatást kaptunk világszerte a csapattársainktól, a partnereinktől, az F1-es közösség tagjaitól, valamint a rajongóktól. Mindannyiuknak köszönjük.”

Brown elárulta, hogy a csapaton belül már az Ausztrál Nagydíj előtt megállapodtak abban, hogy az első pozitív teszt esetén automatikusan kihagyja a futamot. Az elmúlt napokban Andreas Seidl csapatfőnök a helyszínen támogatta a karanténba zárt mclareneseket, nemrégiben tért vissza Európába, hogy megtervezze a következő hetek menetét.

A nap folyamán a Formula–1 hivatalos abroncsbeszállítója, a Pirelli is kiadott egy közleményt, melyben megerősítette, hogy egyik alkalmazottjának koronavírus-tesztje pozitív lett – írja a F1.com. A vállalat hozzátette, hogy a hatóságok tájékoztatása szerint az illető nem érintkezett olyan harmadik féllel, akinek megelőző lépéseket kellene tennie emiatt.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7815527164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása