F1: Tucatnyinál is több McLaren-dolgozó került karanténba

Azokról van szó, akik a megerősítetten koronavírusos csapattaggal érintkeztek – így a McLarennek 15 csapattagja két hétig Ausztráliában marad.

2020_test_2_barcelona_day_1_1st2629.JPG

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Ausztrál Nagydíj törlésében kulcsszerepet játszottak a McLarennél történtek: a wokingi gárda azt követően jelentette be, hogy akár lesz verseny, akár nem, visszalép, miután egyik dolgozójának koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott.

Péntek reggel a McLaren egy újabb közleményben bejelentette, hogy a vírusos beteg kontaktkutatását követően további 14 csapattagot helyeztek karanténba melbourne-i szállodájukban – ők ebben a kéthetes időszakban a felsővezetés teljes támogatását fogják élvezni. A brit csapat hozzátette, hogy amennyiben bármely további csapattag koronavírus-fertőzés jellemző tüneteket produkál, a csapat protokollját követve önkéntesen karanténba vonul.

A többi McLaren-dolgozót rendben találták, így ők gondoskodtak a csapat felszerelésének becsomagolásáról, mielőtt visszautaznának az Egyesült Királyságba – ám az elővigyázatosságot szem előtt tartva a McLaren nekik is megtiltja, hogy a következő két hétben belépjenek a wokingi főhadiszállásra.

Értelemszerűen a McLaren teljes mellszélességgel támogatta az F1, az FIA, illetve az Ausztrál Nagydíj szervezőit tömörítő Australian Grand Prix Corporation (AGPC) közös döntését. A történtekhez Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá Twitter-bejegyzésében: „Örülök az F1, az FIA és az AGPC döntésének, miszerint lefújják az Ausztrál Nagydíjat. Az F1 családja és a helyi közösség egészsége és biztonsága a fő jelen esetben. Versenyzőként ez volt a legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznom, vezérigazgatóként viszont a legkönnyebb” – írta.

Fotó: McLaren Media
(A kép illusztráció, a csapat autója még a barcelonai teszteken gördült pályára.)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215517388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása