Fölényes Bereznay-siker a virtuális Ausztrál Nagydíjon

Az Alfa Romeo magyar e-sportolója az igazi autóversenyzőket is leigázta a #NotTheAusGP-n, Lando Norris időmérős bakija után parádés felzárkózást mutatott be.

img_4769.JPG

Sokak csalódottságán igyekezett javítani a szimulátorversenyzői közösség, igazi pilótákat bevonva két e-futamot is rendeztek a Formula–1 és az IndyCar koronavírus miatt törölt idénynyitója helyett. Még a kora délutáni órákban megrendezték a The Race’s All-Star Esports Battle-t a Red Bull-os Max Verstappen és sok más híresség részvételével, de azok sem panaszkodhattak, akik a Veloce Esports F1 által is támogatatott kezdeményezésébe csatlakoztak be nézőként. Magyar indulóként Bereznay Dániel bukkant fel a mezőnyben, olyan ismert igazi versenyzők mellett, mint Lando Norris, a McLaren F1-es pilótája, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez, a Mercedes tartalékversenyzői – előbbi a stuttgartiak Formula–E-pilótája is –, valamint az F2-ből ismert Louis Delétraz, valamint Ryan Tveter és a japán F3 tavalyi bajnoka, Sacha Fenestraz.

A kora esti órákban a #NotTheAusGP-t a melbourne-i pálya virtuális változatán futottak, a versenytáv az igazi Ausztrál Nagydíj 50%-a, vagyis 29 kör volt. A 18 perces kvalifikáción az utolsó utáni pillanatban, 1:19.053-as körrel szerezte meg a pole pozíciót Bereznay Dániel, aki nem meglepő módon az Alfa Romeo színeiben nevezett. A sztárcsapatból Vandoorne végzett a legelőrébb, míg Norris és Gutiérrez csak az utolsó sorba állhatott fel, miután diszkvalifikálták őket.

Helyzeti előnyét kihasználva kimaradt a kalamajkából a rajt után és az élen tudott maradni a 19 éves magyar, miközben hátrébb már az első kör utolsó szektorában összeakadt Delétraz-val Vandoorne. Így egy korai meglépésnek és egy jól időzített boxkiállásnak köszönhetően több mint hat másodperces előnnyel aratott rajt-cél sikert Bereznay, mögötte Jarno Opmeer, a Renault e-sportolója, harmadikként pedig a Veloce Hyperz néven ismert, mindössze 14 éves Tomek Poradzisz ért célba. A valós versenyzők közül a legelőkelőbb helyen a hatodikként végző Lando Norris zárt, de Esteban Gutiérrez is a TOP-10-ben látta meg a kockás zászlót. Meglepően jól szerepelt Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa is, a 14. helyet érő kvalifikációs köre után a 11. lett.

Veloce Esports on Twitter

� @FormulaDani takes the win � #NotTheAusGP is just the beginning... https://t.co/xBO1XdPeiX

A #NotTheAusGP végeredménye:

  1. Bereznay Dániel (Alfa Romeo)
  2. Jarno Opmeer (Renault)
  3. Tomek Poradzisz (Red Bull)
  4. James Baldwin (Alfa Romeo)
  5. Tom Martinez (Williams)
  6. Lando Norris (McLaren)
  7. James Doherty (Racing Point)
  8. Benjamin Daly / tiametmarduk (Red Bull)
  9. Simon Weigang (Renault)
  10. Esteban Gutiérrez (Mercedes)
  11. Thibaut Courtois (Racing Point)
  12. Steve Alvarez Brown / Super GT (Toro Rosso)
  13. Jimmy Broadbent (Toro Rosso)
  14. Ryan Tveter (Haas)
  15. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
  16. Aarav Amin / aarava (Ferrari)
  17. Sacha Fenestraz (Williams)
  18. Louis Delétraz (Haas)
  19. William Jonathan Lenney / WillNE (McLaren)
  20. Nick Andrew / AR12Gaming (Ferrari)

 Itt nézhető vissza a #NotTheAusGP!

Nem tudni, hogy az ínséges koronavírusos időkben lesz-e folytatása a Veloce bajnokságának, mindenesetre ennek a szimulátorversenynek is akadtak érdeklődői szép számmal: élőben is folyamatosan több tízezren követték, magát a videót pedig cikkünk írásakor már több mint 75 ezren látták. A The Race-es kiírás szervezői már megerősítették, hogy jövő hét vasárnap külön-külön futamot rendeznek a profi gamereknek és az autóversenyzőknek.

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715524380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása