F1: Szlovén győztes Verstappenék szimulátorversenyén

A nürburgringi Grand Prix-pályán megrendezett virtuális megmérettetésen a gamerek domináltak. A sztárok közül Félix Rosenqvist zárt legelőrébb, Max Verstappen kétszer is hibázott.ap-1vhg4wh552111_news.jpg

Mint arról már korábban beszámoltunk, az autósport-események koronavírus-járvány miatti sorozatos elhalasztása és törlése miatt két szimulátorverseny is kihirdettek vasárnapra. Az egyiket az Autosport.com és a Motorsport.com korábbi újságíróival idén elindított The Race szakoldal, a Torque Esports és az rFactor rendezték, népes és nívós mezőnnyel, valamint pénzdíjazással.

A Formula–1-es Német Nagydíj helyszínéül korábban szolgáló Nürburgring digitális változatán rendezték meg a The Race’s All-Star Esports Battle-t, a 12 körös döntőt Jernej Simoncic, egy szlovén videojátékos nyerte a McLaren Shadow csapatához kötődő Kevin Siggy, valamint Rudy van Buren, a World’s Fastest Gamer bajnoka előtt. Simoncic győzelmével 4000 dollárt nyert a 10000 dolláros összdíjazásból.

A legjobb tíz sorrendjét főként szimulátorpilóták alkották, az igazi versenyzők a vert mezőnyben végeztek. Közülük Félix Rosenqvist végzett legelőrébb, a Chip Ganassi Racing IndyCar-versenyzője a hetedik helyen ért célba, míg az online rendezvény fő attrakciójának számító Max Verstappen csupán 11. lett.

etkkqzkwkaizq9l.jpg

A verseny győztese, Jernej Simoncic.

A Red Bull Racing Formula–1-es pilótája a korábbi VIP csoportversenyt a pole pozícióból indulva meg is nyerte, a döntőt azonban csak a kilencedik helyről kezdhette meg. Az első kanyarban ráadásul meg is forgott, amivel a 18. pozícióba csúszott vissza, és már éppen a 15. helyen haladt, amikor újra megpördült, így a 19. helyről kellett folytatnia a felzárkózást a hollandnak.

Hasonlóan eseménydús versenyt zárt Brendon Leigh kétszeres F1 Esports Pro Series-bajnok is, a brit szimulátoros szintén ütközött a célegyenes végén, majd egyik vetélytársával, Dani Haddaddal koccant, amivel további pozíciókat veszített.

Magyar érdekeltsége is volt a megmérettetésnek, ám végül nem jutott be a döntőbe Báldi Gergő, a M1RA e-sportolója. Elődöntős csoportjában Báldi a 15. helyen végzett, miután a verseny végén, a 10. helyen haladva hibázott nagy igyekezetében.

Itt nézhető vissza a The Race's All-Star Esports Battle!

Hatalmas sikert aratott a kezdeményezés, de nemcsak a versenyzők, hanem a rajongók körében is. A YouTube-videó megtekintése, amin keresztül a versenyt közvetítették, ezen sorok írásakor már a 315 ezret is meghaladta. Így a szervezők be is jelentették, hogy jövő hét vasárnap folytatódik a bajnokság, az igazi és a profi szimulátoros pilótáknak is külön-külön futamot rendeznek.

A The Race’s All-Star Esports Battle végeredménye:

  1. Jernej Simoncic
  2. Kevin Siggy
  3. Rudy van Buren
  4. Lucas Blakeley
  5. Kuba Brzezinszki
  6. Bono Huis
  7. Félix Rosenqvist
  8. Marc Gassner
  9. Jarl Teien
  10. Colton Herta
  11. Max Verstappen
  12. Petar Brljak
  13. Antonio Félix da Costa
  14. Dani Juncadella
  15. Erhan Jajovski
  16. Michi Hoyer
  17. Dani Haddad
  18. Brendon Leigh
  19. James Baldwin
  20. Ed Jones

A vasárnapi program ezzel nem ért véget, hamarosan a Veloce Esports csapata által meghirdetett verseny is kezdetét veszi, amit többek között Lando Norris, a McLaren F1-es pilótája, valamint az F1 hivatalos e-sport-bajnokságát tavaly a harmadik helyen záró Bereznay Dániel részvételével az alábbi videón keresztül lehet követni az eseményeket:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, The Race / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115524082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása