Ausztrál Nagydíj helyett: A M1RA Verstappen, Bereznay Norris ellen száll harcba

Online versenyekkel próbálják pótolni a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj és az IndyCar St. Petersburg-i versenyének törlése által keletkezett űrt. E-sportolókkal száll harcba a valós világ több sztárversenyzője is, ráadásul még magyar érdekeltségek is lesznek.

89635962_2416021945164885_9159700740124442624_o.jpg

Sokakat lelombozó áldozatok kénytelen összehozni az autósport is a koronavírus-világjárvány miatt: megannyi teszt mellett immár 56 eseményt és több mint 75 versenyt kellett törölni vagy elhalasztani – többek között a mostani hétvége legfőbb eseményeit, a Formula–1-es Ausztrál Nagydíjat és az IndyCar szezonnyitóját, a St. Petersburg-i futamot is.

Több, mint valószínű, hogy hasonló sors vár az ágazatra legalább a következő két hónapban, viszont kárpótlás gyanánt már megindult a mozgolódás az online, szimulátoros világban, vasárnap két versenyt is rendeznek, méghozzá magyar érdekeltséggel.

ap-23cje7h652111_news.jpg

A Torque Esports és a the-race.com online versenyére illusztris névsor állt össze, amit délután 14 órától rendeznek. Az eseményre 40 nemzetközi sztárpilóta kapott meghívást, többek között…

  • Max Verstappen, a Red Bull Formula–1-es versenyzője,
  • Billy Monger, aki 2017-es balesetét követően műlábakkal az Euroformula Openben indult a Carlinnal,
  • Juan Pablo Montoya, korábbi Formula–1-es versenyző és IndyCar-bajnok, valamint fia, Sebastian Montoya,
  • Antonio Félix da Costa, a Formula–E jelenlegi éllovasa, a DS Techeetah versenyzője,
  • André Lotterer, korábbi WEC-bajnok és háromszoros Le Mans-győztes, a Porsche Formula–E csapatának versenyzője,
  • Neel Jani, korábbi WEC-bajnok és Le Mans-győztes, a Porsche Formula–E-csapatának versenyzője,
  • Maximilian Günther, korábbi Formula–2-es versenyző, a BMW Formula–E-csapatának pilótája,
  • Simon Pagenaud, IndyCar-bajnok és Indy 500-as győztes, a Team Penske versenyzője,
  • Félix Rosenqvist, korábbi Formula–3-as Európa-bajnok, a Chip Ganassi Racing IndyCar-versenyzője,
  • Colton Herta, az IndyCar történetének valaha volt legfiatalabb futamgyőztese, az Andretti Harding Steinbrenner Autosport versenyzője,

A szimulátorosok közül Bereznay korábbi csapattársa és ellenfele, Brendon Leigh, az F1 Esports Pro Series kétszeres bajnoka a legkiemelendőbb név. Érdemes lesz figyelni a M1RA csapatára és annak versenyzőjére, Báldi Gergőre: a WTCR Esports tavalyi online bajnoka sikeresen kvalifikálta magát a vasárnapi versenyre, amin összesen 60-an állnak rajthoz, ebből 20 helyre lehetett selejtező útján bekerülni.

A 60 megerősített indulót három különböző csoportba osztják, amikben egy-egy időmérőt és versenyt rendeznek. A csoportok első nyolc helyezettjei jutnak tovább a döntőbe, ahol már 10 ezer dolláros pénzdíjazás a tét. Verstappenék rFactor 2 alapú versenyét a the-race.com YouTube-csatornáján közvetítik élőben – egyelőre nem tudni, melyik pályán lép pályára a mezőny.

2020_test_1_barcelona_54i1655.JPG

A másik szimulátoros összecsapást az Alfa Romeo F1-es e-sport-csapatát is üzemeltető Veloce Esports szervezi Jean-Éric Vergne-nyel, a Formula–E kétszeres bajnokával. A #NotTheAusGP keretében az ismert szimulátor- és sztárversenyzőként felvonultató mezőny magyar idő szerint 18:45-kor áll rajthoz a virtuális melbourne-i pályán – az eseményeket a YouTube-on és a Twitchen is élőben lehet követni.

Sokak számára kétségkívül Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője neve cseng a legismerősebben a nevezők közül, de a magyarok számára sem lesz érdektelen ez a viadal sem, mivel Bereznay Dániel is indul.

img_4766_2.JPG

A 19 éves magyart az elmúlt két évben az F1 hivatalos szimulátorbajnokságában, az F1 Esports Pro Series-ben láthattuk versenyezni: első szezonját a Mercedesszel a második, míg tavalyi évet – immár az Alfa Romeo színeiben – pedig a harmadik helyen zárta. Bereznay csapatfőnöke, az aarava néven ismert Aarav Amin, és tavalyi csapattársa, James Baldwin is szerepel a nevezési listán.

Rajthoz áll továbbá Sacha Fenestraz, a japán Formula–3-as széria 2019-es bajnoka, valamint Stoffel Vandoorne korábbi GP2-bajnok és Formula–1-es pilóta, aki jelenleg a Mercedes gyári versenyzője a Formula–E-ben. A kakukktojásnak pedig Thibaut Courtois számít, aki a Real Madrid futballcsapatának kapusa.

Fotó: M1RA / Facebook, Getty Images / Red Bull Content Pool, McLaren Media, Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915522730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása