DTM: Újabb privát autóval bővül az Audi-flotta

Kettő helyett három autót állít csatasorba az Audi ügyfélcsapata, a WRT – Ferdinand Habsburg bejelentette, idén visszatér a DTM-be.

unnamed_3.png

Sokáig úgy tűnt, hogy mindössze 15 autóval startol el a német túraautó-bajnokság (DTM) 2020-as szezonja, miután egy szezont követően hátat fordított a szériának az Aston Martin. Ám a héten a WRT csapata bejelentette, hogy egy harmadik Audit is indít, Ferdinand Habsburg lesz a két újonc, Ed Jones és Fabio Scherer csapattársa, így csak két autóval csökken a tavalyi létszám. A bejelentés értelmében az osztrák az egyetlen versenyző, aki „megmenekült” az Aston Martin tavalyi felállásából; Jake Dennis, Paul di Resta és Daniel Juncadella kiszorultak a rajtrácsról.

„Azt szokták mondani, hogy ha az álmaidnak élsz, sosem lesz olyan jó az élet, mint amilyennek képzeled. A DTM azonban nem okozott nekem csalódást ebből a szempontból” – nyilatkozta a 22 éves Habsburg, aki a hírek szerint az Audi tesztautójával fog versenyezni. – „Úgy érzem, jó munkát végeztem tavaly, így a szezont is erősen zártam. Elhatároztam, hogy visszajövök, és folytatom azt, amit elkezdtem.”

unnamed_24.jpg

„Az Audi RS5 DTM komolyan lenyűgöző volt az előző évben, így már alig várom, hogy vezethessem. Főleg egy olyan jó hírű és megtisztelt csapatnál, mint amilyen a WRT; ez ugyanis önbizalmat ad nekem afelől, hogy eddigi legjobb szezonomat zárhatom” – tette hozzá az osztrák, aki 2019-ben az utolsó, 18. helyen végzett a bajnoki tabellán.

Úgy tudni, Habsburg már tavaly is a WRT-val indult volna a DTM-ben, majd igent mondott az Aston Martin ajánlatára, míg a belga alakulattal peren kívül simította el az ügyet.

A DTM 2020-as mezőnye:

Audi

  • Abt: Robin Frijns, Nico Müller
  • Phoenix: Loïc Duval, Mike Rockenfeller
  • Rosberg: Jamie Green, René Rast
  • WRT (privát): Ferdinand Habsburg, Ed Jones, Fabio Scherer

BMW

  • RBM: Philipp Eng, Sheldon van der Linde
  • RMG: Timo Glock, Marco Wittmann
  • RMR: Jonathan Aberdein, Lucas Auer
  • ART (privát): Robert Kubica

Fotó: Ferdinand Habsburg sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2115517208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása