F1: Rajthoz áll-e a Ferrari és az Alpha Tauri Ausztráliában?

Mindkét olasz F1-es csapat arra számít, hogy részt tud venni az Ausztrál Nagydíjon, függetlenül az olaszországi koronavírus-helyzettől.

barcelona-t02-thursday20.jpg

Vasárnapra virradóan Olaszország kormánya bejelentette, hogy Lombardia tartományában és további tizennégy megyében összesen 16 millió embert helyez vesztegzár alá a koronavírus miatt.

Megkérdőjeleződött, hogy az intézkedések miként érintik a Formula–1 és a MotoGP olasz kötődésű indulóit. Az F1-ben jövő héten kezdődik a 2020-as szezon az Ausztrál Nagydíjjal, a mezőny két olasz alakulata, a Ferrari és az Alpha Tauri tisztázta, hogy nem lesz gond a nyitóversenyen való részvétellel.

„Az olasz kormány által bejelentett intézkedéseket követően folyamatosan figyeljük és értékeljük a helyzetet, továbbá szoros kapcsolatban vagyunk a releváns hatóságokkal, illetve valamennyi szervezővel. A Ferrari számára a kormány előírásainak betartása elsődleges garanciát jelent arra, hogy dolgozóink és családjaik is biztonságban vannak, és ez a legfontosabb számunkra” – idézi a Ferrari közleményét a RaceFans.net.

„A csapat egy része és a felszerelés már megérkezett Melbourne-be, míg a többi csapattag távozása a tervek szerint halad tovább, hacsak nem kapunk ezzel ellentétes kommunikációt.”

A szakportál megkeresésére az Alpha Tauri is reagált; a kisebbik Red Bull-csapat megerősítette, hogy a ravennai tartományba eső főhadiszállását nem érintik a szigorítások, a csapat pedig már úton van Ausztráliába. Mindezt figyelembe véve, az Alpha Tauri is biztos részvételében.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8815511312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása