F1: Felfüggesztették a jegyértékesítést a Bahreini Nagydíjra

A bizonytalan koronavírus-helyzet miatt döntöttek így a szervezők, továbbá extra óvintézkedéseket is eszközöltek.

sakhirsunday7-914449.jpg

Közleményt adott ki csütörtökön a Bahrain International Circuit, melyből kiderült, hogy a szervezők beszüntették a jegyeladást a két hét múlva esedékes Formula–1-es nagydíjra, miután a koronavírus miatt bizonytalanná válhat a verseny sorsa – habár az F1 vezetősége korábban mindenkit biztosított afelől, hogy a szezon első három futamát garantáltan meg fogják tartani.

A szervezők hozzátették, hogy amint lehetséges, folytatják a belépők értékesítését. Az nem derült ki, hogy eddig a jegyek hány százalékát adták el, de a bahreini pálya részéről leszögezték, hogy amennyiben korlátozni kell a nézők számát, a pórul jártaknak visszatérítik a jegyek árát.

„A bahreini pálya folyamatosan kommunikál a Formula–1 Menedzsmenttel (FOM), valamint az egészségügyi hatóságokkal, az viszont csak a helyzet előrehaladtával derül ki, hogy eladhatunk-e további jegyeket, vagy vissza kell térítenünk a már árusítottak árát. Mindez a körülményeken, illetve a jövőbeli orvosi szakvéleményen múlik” – fogalmaz a közlemény.

Mindenesetre Szahírban arra készülnek, hogy lesz F1-es nagydíj március 20-22. között, ennek megfelelően biztonsági óvintézkedések terén is igyekeznek a lehető legfelkészültebbek lenni. A beléptetőkapuknál ellenőrzik a versenyre látogatókat egytől egyig, ezzel is gondoskodva a nézők, a csapatok és a pályaszemélyzet biztonságáról. A pálya területén több orvosi létesítményt is kihelyeznek, a megfelelő higiénia érdekében pedig extra kézmosó, illetve információs pontokat biztosítanak a rajongók számára.

Bahreinben egyébiránt szigorú korlátozásokat vezettek be azokkal szemben, akik az elmúlt két hétben olyan koronavírussal fertőzött területeken jártak, mint például Olaszország vagy Japán. A Dubajból érkező repülőjáratokra is vonatkoznak a szigorítások, amik a csapatok dolgát igencsak megnehezíti a Melbourne-ből Szahírba utazás során.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115507016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása