Volt F1-es pilóták indulnak az Ausztrál Nagydíjon

Két korábbi Formula–1-es futamgyőztes is rajthoz az ausztrál S5000-es bajnokság jövő heti nyitóhétvégéjén, amit az Ausztrál Nagydíj betétversenyeként rendeznek meg.

48767862328_1cd222ac7c_o.jpg

Közleményt adott ki a minap a tavaly újonnan létrehozott, idén második szezonja előtt álló széria sajtóirodája, aminek értelmében Rubens Barrichello mellett Giancarlo Fisichella, vagyis egy másik korábbi többszörös Formula–1-es nagydíjgyőztes is rajthoz az ausztrál S5000-es bajnokság melbourne-i szezonnyitóján, ami a királykategória betétsorozat lesz a jövő hétvégén.

„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy visszatérhetek egy olyan városba, egyben egy olyan városi pályára, ami sokat jelent nekem” – fogalmazott a közleményben Fisichella.„A nagydíjat örökre a szívembe zártam, akárcsak azt a sok ausztrál szurkolót, akik minden évben ellátogatnak Melbourne-be, hogy egy remek motorsport-eseménynek legyenek részesei. Ez a lehetőség nekem visszatérést jelent a formulaautókhoz mintegy tíz évnyi GT-versenyzés után, így már alig várom, hogy az S5000-es volánjánál legyek.”

unnamed_23.jpg

Az olasz 1996-tól 2009-ig versenyzett az F1-ben, ott töltött 229 versenye folyamán megfordult a Minardinál, a Jordannél, a Benettonnál, a Saubernél, a Renault-nál, a Force Indiánál, majd végül a Ferrarinál. Háromszor nyert pályafutása során, köztük egyszer a melbourne-i pályán, még a 2005-ös Ausztrál Nagydíjon. Győzelmeivel együtt 19 alkalommal állt dobogón, négyszer pedig a pole pozícióból indulhatott. A 47 éves versenyző az F1 után a sportautózás világába szegődött, a legendás Ferrari 458 GTE-vel több Le Mans-i 24 órást is kategóriagyőztesként zárt.

Rubens Barrichello csatlakozását már korábban bejelentették, a brazilnak egyébként sem jelent idegen terepet az S5000-es széria, mivel tavaly már részt vett a sandowni versenyen.

„Természetesen nagyon örülök annak, hogy visszatérhetek Ausztráliába, ráadásul nem is egyszer, hanem kapásból kétszer 2020-ban” – utalt arra, hogy a melbourne-i mellett rajthoz áll a bajnokságon kívüli bathursti hétvégén is.

48746993733_8468f44413_o.jpg

„Így az S5000-ben a formulaautós pályafutásomat az ország két legnagyobb és legikonikusabb pályáján folytathatom. A sandowni részvétel révén komoly betekintést nyertem Ausztrália új nagyszabású bajnokságába, és biztos vagyok benne, hogy az Ausztrál Nagydíjon való részvételünkkel, illetve a novemberi bathursti fordulóval becsempésszük a nemzetközi köztudatba az S5000-et” – tette hozzá.

Barrichello még Fisichelláénál is hosszabb F1-es karriert tudhat magáénak, ugyanis 1993 és 2011 között állandó tagja volt a mezőnynek. Jelen pillanatban is az ő nevéhez fűződik a nagydíjrészvételi rekord a maga 322 versenyével, amiből 11-et meg is nyert, összesen 68-szor végzett dobogón és 14-szer szerezte meg a pole-t.

A Formula–1 után indult az IndyCarban is, de főként a brazil Stock Car-bajnokságban versenyzett, 2014-ben bajnokká is koronázták. 2020-ban viszont már nem csak Brazíliában fog versenyezni a Toyotával, hanem az argentin Super TC 2000-ben is, amely az elmúlt években olyan bajnokokat nevelt ki, mint José Maria Lopez és Néstor Girolami, akik később a nemzetközi túraautózásban is megállták helyüket.

Tavalyi S5000-es beugrását a második helyen zárta James Golding mögött, idén hasonlóképpen a Team BRM-mel áll rajthoz.

Fotó: Australian S5000 Championship

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815501176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása