Búcsúzik a világbajnok: Rob Huff kiszorult a WTCR-ből

A 40 éves brit versenyző csütörtök délelőtt bejelentette, hogy nem talált magának helyet 2020-ra a túraautó-világkupában, így idén a saját csapatára koncentrál.

5c06aab987233bcebc3f1dee03100ded.jpg

15 év, 350 verseny, 31 futamgyőzelem (ebből kilenc Makaói utcáin), valamint egy világbajnoki cím – ezzel a mérleggel búcsúzik a nemzetközi túraautózástól Rob Huff, aki csütörtökön a saját Facebook-oldalán közölte, hogy az idei évben nem áll rajthoz a túraautó-világkupában. A brit azt követően hozta meg a döntést, hogy a Volkswagen és a Sébastien Loeb Racing is kiszállt a sorozatból, s máshol sem talált magának helyet.

„Büszke vagyok arra, hogy ennyire hosszú pályafutásom volt globális szinten a túraautózásban. Egészen hihetetlen, hogy 350 futamon rajthoz álltam, nem is tűnt annyinak” – fogalmazott búcsúnyilatkozatában Huff.

Huff 2005 óta volt tagja a WTCC, majd a WTCR mezőnyének, s egészen világbajnokká koronázásáig, vagyis 2012 végéig a gyári Chevrolet színeit erősítette. Kis híján derékba tört a pályafutása ekkor, végül a Münnich Motorsport nyújtott neki segítőkezet egy régebbi specifikációjú SEAT-tal. Egy évvel később a Lada gyári pilótájaként folytatta, 2016-ban pedig a gyári Honda-csapat színeiben versenyzett. 2017-ben visszatért a Münnich Motorsporthoz, immár egy privát Citroën volánja mögé. Az utóbbi két évben a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjét terelgette, mellyel tavalyelőtt még nyert a Hungaroringen és Japánban is.

Security Check Required

null

Az utóbbi években saját csapat futtatásába fogott, a hongkongi Teamwork alakulattal közösen viszi a Teamwork Huff Motorsportot, és az idei évben arra fog fókuszálni, hogy új szintre emelje a projektet. A Teamwork Huff Motorsport főként a maláj TCR-ben fog versenyezni, Huff maga pedig a kínai túraautó-bajnokságban folytatja, ahol nemzetközi szabadkártyásként már évek óta rendszeres induló.

„Most új kihívások előtt állok, és jó idő lesz ez arra, hogy más dolgokon kezdjek el dolgozni. Legfőképpen a csapatomra fogok fókuszálni Kínában, néhány futamon jómagam is indulok, miközben folytatom a tehetségkutatást. Aztán ott van az, amire az utóbbi években nem volt lehetőségem, pedig imádom: ez a történelmi autókkal való versenyzés, mellette pedig talán több időm jut sport- és GT-autózásra is” – tekintett előre a brit.

„Remek fejezete volt ez a karrieremnek, s vélhetően a jövőben még vár rám néhány túraautó-verseny, most azonban az új kezdetet várom. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki része volt ezen kalandomnak. Sok mindenkinek tartozom köszönettel, de speciel mindez a családom és a barátaim támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg” – zárta mondandóját.

Rob Huff-fal készített, tavaly májusban megjelent interjúnkat itt olvashatja:

WTCR: „A TC1-es éra majdnem kinyírta a bajnokságot" - Huff

Huff úgy véli, jót tett a nemzetközi túraautózásnak a WTCC és a TCR egyesülése, ugyanis az előző korszak kis híján megölte a bajnokságot. Ami meg az idei szezonját illeti, örül, hogy fejlődött a Volkswagen a marokkói és a magyarországi hétvége között, de van még bőven munka – viszont bízik benne,...

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915483340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása