F1: Már nincsenek alárendelt szerepben a kisbikák

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko elmondta, a Toro Rosso AlphaTaurivá alakítása sokkal több egy szimpla névváltoztatásnál.

ap-234cgynxw1w11_news.jpg

Mint az ismeretes, az idei évtől az eddig Toro Rossóként ismert csapat AlphaTauri néven versenyez tovább a Formula–1-ben – a faenzai istálló péntek este Salzburgban le is leplezte új, sötétkék-fehér köntösben pompázó versenygépét, amit Milánóban Danyiil Kvjat és Pierre Gasly is pályára vitt végül másnap.

Az elmúlt közel 15 évben rendre úgy hivatkoztak a Toro Rossóra, mint a Red Bull fiókcsapata, illetve mint a kisbikák. Dr. Helmut Marko azonban már mindenkit afelől biztosít, hogy ez 2020-tól már nem állja meg a helyét, az AlphaTauri ugyanis minden eddigi szorosabb együttműködésben áll majd a Red Bull-lal, amit így már annak testvér-, és nem fiókcsapataként kezelnek.

ap-2342v9zq51w11_news.jpg

„Ezzel a változásból junior csapatból előlépett testvércsapattá” – idézi a Motorsport-Magazin a Red Bull-tanácsadó szavait. – „Amennyire kapacitásaink engedik, mindent, ami lehet, biztosítunk az AlphaTaurinak. Természetesen lesz időbeli eltérés, mivel már a saját fejlesztéseink is komoly kihívást jelentenek, főleg az év elején.”

„A csúszás mértéke nagyjából 3-6 hónap lesz. Szóval, amit év elején látunk a Red Bullon, azt körülbelül a szezon közepén tudjuk majd alkalmazni az AlphaTaurinál” – magyarázta.

Az AlphaTauri 2020-as autója komplett megkapta a tavalyi Red Bull hátsó felfüggesztését és sebességváltóját, továbbá hidraulikai és más alkatrészeket is biztosítanak a Milton Keynes-iek faenzai testvércsapatuknak, de vannak olyan elemek – ilyen például az új Red Bull, az RB16-os ultravékony orrkúpja vagy első felfüggesztése –, amik nem passzolnak az AT01-re, így azokat nem kerülnek fel rá.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6215476624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása