F1: El akarják koboztatni az új Ferrarit

Egy olasz fogyasztóvédelmi csoport a kormány segítségét kérte, hogy foglalják a Ferrari új autóját, az SF1000-et – avagy újra terítéken a Mission Winnow-botrány.

200014-f1-ferrari-sf1000-2020-event.jpg

A Philip Morris dohányipari cég már hosszú ideje támogatja a Ferrarit annak ellenére, hogy még 2007-ben betiltották a dohányreklámokat a Formula–1-ben. Az olaszok pedig tavaly elkezdték hirdetni a dohányóriás Mission Winnow néven futó kampányát, ami alternatív lehetőségeket kínál a dohányzás kiváltására.

Hatalmas vitát generált azonban a Mission Winnow F1-ben való megjelenése, emiatt a Ferrari SF90-es matricázása többször is változott az év folyamán. Sokszor törvénysértéssel vádolták a Philip Morrist, a Mission Winnow oldalán azonban tagadták a vádakat: egy akkori közleményében leszögezték, hogy a kampány és az ahhoz kapcsoló logók nem a dohánytermékek tudattalan reklámozását szolgálják. Hangsúlyozták továbbá, hogy 2007-ben önként távolították minden cégjelzésüket a Ferrari autóiról, felszereléséről, versenyzőik egyenruháiról, valamint a versenypályák szélén kihelyezett hirdetőtáblákról.

Most azonban újabb fordulóponthoz ért a botrány: az egyik fő olasz fogyasztóvédelmi csoport, a Codacons az AutoMoto.it hasábjain közölte, hogy kételkedik a Mission Winnow szándékaiban és állításában, írja a PlanetF1.com. Az elnök Carlo Rienzi továbbá arra is felhívta a figyelmet, a tudatalatti reklám közvetlen és közvetett formában is illegális Olaszországban. Rienzi bejelentette, hogy a Codacons kezdeményezni fogja a Ferrari új autója, az SF1000 lefoglaltatását.

Az új autón ugyanis szintúgy szerepelnek a Mission Winnow-logók, ahogyan Sebastian Vettel és Charles Leclerc tűzálló overálján is.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415472760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása