Brawn GP-festésű GT-autóval fog versenyezni Jenson Button

2009 Formula–1-es világbajnoka bejelentette, hogy a GT World Challenge Europe-ban fog versenyezni, a McLarenje pedig különleges dizájnt kap.

eqapuavxuait-99.jpg

2016 végén vonult vissza a Formula–1-től Jenson Button, a brit pilóta a következő években a WEC-ben és a japán Super GT-ben is megfordult, utóbbiban bajnoki címet is szerzett.

A minap fény derült a 40 éves versenyző 2020-as programjára: Button saját csapatával, a Jenson Team Rocket RJN színeiben indul az endurance-kupás versenyeken. A csapat tavaly jött létre, miután Button társult az RJN tulajdonosával, Bob Neville-lel: első szezonjában egy Honda NSX GT3-mal indított, ám idén már egy McLaren 720S GT3-ast állít csatasorba a gárda, amely színvilágában megszólalásig egyezik Button 2009-es F1-es világbajnok gépével, a Brawn GP modelljével.

Rocket Motorsport on Twitter

� NEWS � we are pleased to announce a move to McLaren Customer Racing with the 720S GT3 in GT World Challenge Europe this season #mclarencustomerracing #720sgt3

„Évről évre egyre erősebbé válik a GT World Challenge mezőnye, már-már az egyik legmagasabb színvonalú verseny a világon” – kommentálta a hírt Button.

„Teljes magabiztossággal vágunk neki a szezonnak, komoly tapasztalattal a háttérben és egy olyan autóval, ami bizonyítottan győztes.”

A szezon április 17-19. között, a monzai pályán rajtol, de előtte még rendeznek egy kollektív tesztet a franciaországi Paul Ricard-on, március 12-13-án.

A GT World Challenge Europe Endurance Cup 2020-as versenynaptára:

  • március 12-13.: Paul Ricard, Franciaország (előszezoni teszt)
  • április 17-19.: Monza, Olaszország (3 órás verseny)
  • május 9-10.: Silverstone, Nagy-Britannia (3 órás verseny)
  • május 29-30.: Paul Ricard, Franciaország (1000 km-es verseny)
  • június 16-17.: Spa-Francorchamps, Belgium (teszt)
  • július 25-26.: Spa-Francorchamps, Belgium (24 órás verseny)
  • szeptember 6.: Nürburgring, Németország (3 órás verseny)

Fotó: Rocket Motorsport / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115468566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása