A világ egyik legtapasztaltabb raliversenyzője navigált Vogel Adrinak

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Minibajnokságot nyert Armin Schwarznál a magyar autóversenyző.

vogel_schwarz.jpg

Életreszóló élményekkel, rengeteg tapasztalattal, és egy aprócska, de annál értékesebb díjjal jött haza Lappföldről Vogel Adrienn. A magyar autóversenyzőnő a világ egyik legtapasztaltabb ralipilótája, Armin Schwarz akadémiáján, a sarkkör közelében készült idei raliszezonjára, és ha már ott volt, egy házi versenyt is megnyert.

A TV2 Supercar című műsorának háziasszonya, a Kia Platinum Cupból és a Kia Platinum Rally Cupból is ismert sportoló azért utazott a finnországi Levibe, hogy a lehető legextrémebb körülmények között tanulja meg a raliban elengedhetetlen autókezelési módszereket, mint a fékezési és gyorsulási technika, a szlalom, vagy az alul- és túlkormányzottság kezelése.

vogel_hoban.jpg

„Soha életemben nem vezettem még ilyen körülmények között. Pirelli 3 mm-es szöges gumikkal tanultam, nagyon jó tapadásuk volt jégen. Először a tömeg mozgatását, a terhelésváltást sajátítottuk el, majd a kanyarra ráborítást és a kézifékes fordulást gyakoroltuk, majd jött mindez tempósabb pályán, hogy megérezzük a havas, jeges gyorsasági ritmusát. Armin hihetetlenül tapasztalt és profi pilóta, fantasztikus volt tőle tanulni. Többször beült mellém, segített, hogy mit csináljak másképp, de dicsért is, ha valami jól ment. Azt mondta, gyorsan tanulok. Biztos vagyok benne, hogy sokat segít majd ez a tapasztalatszerzés az idei murvás szakaszokon” – foglalta össze a hétvégi leckéket Vogel Adrienn.

A versenyző elárulta azt is, mi volt a finnországi program legizgalmasabb része. „Mindkét nap volt egy-egy verseny a résztvevők között. Először sötétben, egy számomra teljesen ismeretlen pályán kellett végigmenni úgy, hogy Armin Schwarz angolul navigált nekem. Az  itt futott időm a szezon legjobb eredménye lett. Ezután egy párharc következett párhuzamos oválpályán, ezt is megnyertem, így az összetett győzelemért járó kis trófeát is elhozhattam” – zárta a beszámolóját.

vogel_lappfold.jpg

Fotó: Vogel Adrienn Média

Forrás: Kőváry Anett / Vogel Adrienn Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2115467468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása