Hivatalos: Teljes évet fut az F3-ban David Schumacher

A Charouz Racing System színeiben folytatja pályafutását Ralf Schumacher fia és Michael Schumacher unokaöccse.

1017789999-lat-20190926-_r3i2018.jpg

2020-tól két Schumacher is részese lesz a Formula–1-es hétvégéknek, amikor a királykategóriát a két nevelőszéria, az F2 és az F3 is elkíséri. A Formula–2-ben már a második szezonját kezdi a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, aki a Premával meglehetősen harmatos évet zárt tavaly – csak a 12. lett az összetettben.

Szerdán bejelentették, hogy David Schumacher a Charouz Racing System csapatához igazolt és a Formula–3-ban indul, csapattársai pedig az újonc Igor Fraga és a volt Red Bull-junior Niko Kari lesznek. Nem teljesen új számára a kategória, mivel a tavalyi szezonzárón, Szocsiban debütált a Campos Racing színeiben.

Charouz Racing System on Twitter

Our @FIAFormula3 driver line-up is complete! �Welcome to #DavidSchumacher, @1gorFraga and @NikoKari_ who have joined us for the 2020 season. Excited to have you guys onboard. Let's go and win some #F3 races! �#FIAF3 #DriverReveal #ReadyToRace https://t.co/gx3N0XLJBx

„Boldognak és hálásnak érzem magam, amiért felléphetek a Formula–3-ba és teljes évet futhatok a Charouzzal” – mondta David, akinek az apja, Ralf Schumacher 1997 és 2007 között 180 F1-es nagydíjon állt rajthoz a Jordan, a Williams, valamint a Toyota színeiben – hat versenyen győzött is.

„Tavaly év végén két versenyen állhattam rajthoz, ami jó felkészülés volt a mostani szezonra nézve. Többet megtudtam az autóról, ami igen értékes, főleg úgy, hogy a versenyhétvégéken nincs túl sok lehetőségünk gyakorlásra. Szerintem idén előrébb tudunk lépni, a magam részéről minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél előrébb zárjak” – tekintett előre.

1017841918--20191021-_r3i1649.jpg

2017-2018 telén kezdett el formulaautózni David Schumacher, először az Egyesült Arab Emírségek F4-es szériájában indult, amit a második helyen zárt. 2018-ban a német Formula–4-ben futott teljes szezont, onnan a Formula Regional Championship-be lépett tovább, amit negyedikként fejezett be. A Charouz csapatával a tavalyi F3-as Makaói Nagydíjon is rajthoz állt, 21. lett.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915460106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása