Elővigyázatosságból karanténba vonult az egyetlen kínai Formula–E-pilóta

A NIO 333 csapata megerősítette, hogy Ma Qing Hua két héttel korábban érkezett meg a Mexikóvárosi ePrix helyszínére ennek érdekében.

2-malk2895.jpg

Hetek óta a koronavírus és annak alakulása a téma világszerte: immár közel 500 halálos áldozat, majdnem 25 ezer fertőzött és 910 teljesen gyógyult személy a tüdőgyulladás-járvány mérlege. A vírus továbbra is főként Ázsiát, azon belül is Kínát érinti, de olyan európai országokban is érkezett már hír fertőzöttekről, mint Németország, Franciaország, Olaszország, Belgium, Spanyolország, Finnország és Svédország.

Számos más rendezvény mellett a nemzetközi autósport-eseményeket is egyre jobban érinti a koronavírus: a sanyai Formula–E-forduló elhalasztását már megerősítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), továbbá a Formula–1-es Kínai Nagydíjra is hasonló sors vár – még az is lehet, hogy logisztikai okok miatt nem is oldható meg a sanghaji F1-es futam pótlása.

1-_r3i8983.JPG

Kedden pedig a NIO 333 csapata adott ki közleményt, miszerint versenyzőjük, Ma Qing Hua két héttel korábban a soron következő, mexikói futam helyszínére utazott, ahol elővigyázatosságból önként karanténba vonult. A koronavírus lappangása ugyanis ennyi időt vesz igénybe. A kínai csapat döntését az elővigyázatosság mellett azzal indokolta, hogy úgy érzik, felelősséggel tartoznak a bajnokság, illetve az abban bármilyen minőségben résztvevők egészségéért.

A NIO 333 hozzátette, hogy a kínai újév idején a teljes személyzet az otthonában tartózkodott, ahogy azt a kormány tanácsolta nekik. „Minden csapattagunk jól érzi magát és egészséges, már készülni a Mexikóvárosi ePrix-re” – olvasható a közleményben.

NIO 333 Formula E Team on Twitter

NIO 333 Formula E Team Official Statement on the Coronavirus before Mexico E-Prix - https://t.co/b04Mjb1ktB

Fotó: Malcolm Griffiths, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315459526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása