A W Series legjobbjait közelebb juttatják az F1-hez

Bejelentették, hogy 2020-tól a női formulaautó-bajnokságban szuperlicensz-pontokkal is jutalmazzák a leggyorsabb hölgyeket.

onz9913.jpg

2019-ben indult útjára a W Series, amit Jamie Chadwick kellően magabiztosan nyert meg – az ifjú brit hölgyre fel is figyelt a Williams F1-es csapata, fejlesztőpilótaként erősíti azt. A bajnoki trófea mellett félmillió dolláros pénzdíjat adtak át a győztesnek.

Idén is lesz pénzdíjazás a női szériában, de mint azt már korábban megszellőztették, emelik a tétet; és már Formula–1-es szuperlicensz-pontokat is kapnak a W Series legjobbjai. Mint az a sorozat csütörtöki bejelentéséből kiderült, az összetett első nyolc helyezettjét díjazzák: a bajnok 15, a többiek pedig 12, 10, 7, 5, 3, 2, illetve 1 egységgel gazdagodnak.

A szuperlicensz-pontrendszer szempontjából a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a W Series-t egyenrangúan kezeli a WTCR-rel, az Euroformula Opennel, a Formula Renault Európa-kupával, valamint több regionális sorozattal, mint például az ausztrál Supercars vagy a japán Super Formula.

Az F1-es versenyzői engedély megszerzéséhez 40 pontot kell összegyűjteni három éven belül.

A W Series kapcsán nemrégiben közölték azt is, hogy a mezőny 2020-ban két helyszínre is ellátogat a Formula–1 betétsorozataként, mégpedig az Egyesült Államokba, valamint Mexikóba. A szezon május 30-án, az oroszországi Igora Drive-on rajtol.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115447020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása