F1: Kemény év vár a Haasra

A gyengére sikerült tavalyi év, valamint a névadó támogató elvesztése anyagi szempontból komoly próba elé állíthatja a Haast 2020-ban.

ms2_8000-494.jpg

Nagyon rosszul sikerült a Haas számára a 2019-es Formula–1-es szezon: az amerikai csapat egyedül a még rosszabb helyzetben lévő Williamst tudta megelőzni a konstruktőrök pontversenyben, ráadásul első főszponzorával, a Rich Energyvel való kapcsolatnak is csúnya szakítás lett a vége. 2020-nak így névadó támogató nélkül, mégis felkészültebben fog nekivágni Gene Haas csapata – arról se szabad megfeledkeznünk, hogy a helyzet nem új keletű, mivel 2016 és 2018 között sem volt olyan partnere az együttesnek, amely jelentősebb szerepet vállalt volna.

„Nagy veszteség, való igaz, de túl kell lépünk rajta, és új megoldásokat találnunk annak érdekében, hogy minden eddiginél hatékonyabbak legyünk” – nyilatkozta a csapatát ért veszteségről Günther Steiner csapatfőnök az Italia Racingnek. – „Úgy gondolom, jó munkát végeztünk és sokat javultunk a télen, így a 2020-as évet felkészültebben várjuk. Időben vagyunk a terveinkkel, nincs miért aggódnunk pillanatnyilag. Biztos vagyok benne, hogy visszatérünk oda, ahol 2018-ban voltunk.”

Steiner hozzátette, hogy a csapaton belüli kommunikáción is javítani szeretnének, hogy a jövőben az esetleges hibákat és problémákat gyorsabban kiküszöbölhessék. Nem úgy, mint tavaly, amikor is szinte egyik fejlesztési csomag sem működött.

„Kritikusabbaknak kell lennünk magunkkal szemben. A versenyzőink nem voltak elájulva a barcelonai fejlesztésektől, de senkinek nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy nyíltan kimondja. Az autó ugyanis gyors volt attól függetlenül, hogy mit mutattak a számok. Hibát követtünk el azzal, hogy erre alapoztunk. Barcelona ráadásul egy különleges pálya, ahol mindig versenyképes az autónk. Így mentünk tovább előre, s mire realizáltuk, hogy a rossz irányba haladunk, már elkéstünk” – magyarázta.

Hozzá kell tenni, hogy Romain Grosjean és Kevin Magnussen duója sem volt éppen a legharmonikusabb, ráadásul a franciának gyakran voltak kirohanásai a csapatrádión – mindezt figyelembe véve sokakat megdöbbentette, hogy mindkét versenyzőjét megőrizte 2020-ra a Haas. A kannapolisi csapat autója – sajtóértesülések szerint – február 19-én, az első tesztnap reggelén debütál.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7615431118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása