F1: A Mercedest utánozhatja a teszteken a Ferrari

Olasz sajtóértesülések szerint a korábbi évekkel ellentétben a 2020-as szezon előtt esze ágában sincs a Ferrarinak, hogy felfedje a lapjait.

190074-test-barcellona-day-7.jpg

Sokan emlékeznek bizonyára arra, hogy a tavalyi Formula–1-es szezon előtt még a Ferrari volt kikiáltva a favoritnak a tesztek alapján, a szezonnyitó helyszínén, Melbourne-ben azonban fordult a kocka: a Mercedes kettős győzelmet aratva dominált, míg a vörösök még a dobogóról is leszorultak. Egészen a nyári szünetig a Mercedes erődemonstrációjáról szólt az év – hegemóniájukat csak Max Verstappen tudta megtörni Ausztriában és Németországban –, de utána is egyenes út vezetett zsinórban a hatodik konstruktőri vb-cím felé.

Az olasz Motorsport.com fülébe jutott, hogy 2020-ban más, a riválisokéhoz hasonló stratégiát választ a Ferrari. Ez annyit tesz, hogy az első héten még egy régebbi specifikációjú, mechanikailag mégis naprakész autóval gyűjtené az adatokat a maranellói gárda, az aerodinamikai újításokat pedig csak a másodikon venné elő. Ezzel valamilyen szinten időt is nyer a Ferrari, ugyanis így a mérnökök kapnának plusz egy hetet arra, hogy fejlesszék az autót aerodinamikailag.

Addig még rendben van is az elmélet, hogy nem a teszteken kell a leggyorsabb körökre számítani. Csakhogy ettől még kérdéses marad, mire számíthatunk a Ferraritól a folytatásban: nemrégiben ugyanis az olasz és a német sajtó egybehangzóan állította azt, hogy az új koncepciókon alapuló idei autó egyelőre zsákutca.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9815428422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása