F1: A Nissany-szerződés később Magyarországnak is utat törhet?

Az MNASZ elnöke úgy véli, hogy a sportágban töltött évek során kialakított kapcsolatai a későbbiekben, egy magyar pilóta esetleges F1-es bemutatkozása kapcsán is kamatoztathatóak lesznek.

eouvfpwx4ai4d7i.jpg

Mint arról beszámoltunk, 2020-ra Roy Nissany tesztversenyzőként csatlakozik a Williams csapatához, ráadásul a szimulátoros munka mellett éles bevetésben is lesz része: a szezon előtti egyik tesztnapon, továbbá három pénteki szabadedzésen is vezetheti majd az FW43-ast.

Nissany szerződtetése azért lehet érdekes magyar szempontból, mivel a magyarországi gyökerekkel rendelkező izraeli pilóta pályafutását Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke egyengeti. A sajtótájékoztató tel-avivi helyszínén Oláh elmondta, hogy az elmúlt évek folyamán kialakított kapcsolatok – amik részben Nissany F1-es szerződését is lehetővé tették – a jövőben akár egy magyar versenyző Formula–1-be protezsálását is megkönnyíthetik, noha Nissanynak 16 évet kellett dolgoznia azért, hogy eljusson idáig.

„Mivel időközben az MNASZ elnöke is lettem, és számos jó viszony alakult ki a nemzetközi szövetségben, a Formula–1-ben, és az egyes csapatoknál dolgozó szakemberekkel, biztos vagyok abban, hogy ezeket eredményesen használhatjuk majd a jövőben akkor, ha egy magyar pilóta közel kerül ahhoz, hogy Baumgartner Zsolt után bemutatkozhasson az F1-ben” – idézi az MNASZ-elnök szavait az MTI.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915411730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása