Háborús övezetre hasonlít az egykori F1-es csapat bázisa

Szívszorító képek láttak napvilágot a Caterham-istálló leafieldi főhadiszállásáról, mindössze öt évvel a csapat megszűnése után.

81558833_475134046710928_4153781722296614912_o.jpg

A Caterham azon csapatok egyike volt, amelyek 2010-ben szálltak be a Formula–1-be – ekkor még a legendás Lotus név alatt futott a csapat, de a névhasználatot illetően jogi viták merültek fel, ezért 2012-től Caterhamként folytatta működését. Igazán maradandót nem tudott produkálni az eleinte maláj, később brit kezekben lévő csapat, 2014 végére végképp kilátástalanná vált a helyzete: az év vége felé két nagydíjat is ki kellett hagynia, az abu-dzabi szezonzárón is csak azt követően állhatott rajthoz, hogy rajongói adománygyűjtési kezdeményezésük sikerrel zárult.

Ez azonban csak a búcsúhoz volt elég, a következő év elején ugyanis csődeljárás alá vonták a gárdát, majd miután nem akadt másik befektető, aki tovább vitte volna, a felszerelését elárverezték és a leafieldi központot is eladásra bocsátották. Összesen 94 nagydíjon indult a Lotus-Caterham, a csapat autóiban a sportágban töltött öt szezon folyamán megfordult Heikki Kovalainen, Jarno Trulli, Karun Chandhok, Vitaly Petrov, Giedo van der Garde, Charles Pic, Marcus Ericsson, valamint Kamui Kobayashi. Az istálló még a pontszerzésig sem jutott, legjobb eredményük két 11. hely volt, amiket Petrov és Ericsson révén jegyeztek a 2012-es Brazil, valamint a 2014-es Monacói Nagydíjról.

A napokban igencsak elkeserítő képek jelentek meg a Caterham elhagyatott főhadiszállásáról egy nyilvános Facebook-csoportban, amik aztán körbejárták a világhálót: a falakat megrongálták és összefirkálták, az üvegeket betörték, az álmennyezetek és különféle vezetékek összevissza lógnak, a szemét és az ott maradt berendezések (például a tűzoltókészülékek) szét vannak dobálva.

CATERHAM F1 RESTORATION on Twitter

Such a shame. Leafield January 2020. Pictures from someone called Kimmy on Facebook

További képek IDE kattintva tekinthetőek meg!

Az épület múltjáról annyit lehet tudni, hogy egykor rádióállomásként üzemelt, majd az Arrows és a Super Aguri használta Formula–1-es központként, mielőtt a Caterham, aztán az éppen arra tévedő vandálok kezébe került.

2019 őszén egy videót is feltöltöttek a YouTube-ra az egykori Caterham-csapat roskadozó bázisáról:

Fotó: KHurbanX - Urban Exploration / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315405502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása