Küszöbön Alonso Indy 500-as szerződése

Amerikai sajtóértesülések szerint a McLaren nélkül, Honda-motoros autóval vág neki idén az 500 mérföldes oválversenynek Fernando Alonso.

jgs_2019indianapolis5001132821.jpg

Bár ezekben a napokban a szaúd-arábiai sivatag dűnéin, a Dakar-ralin igyekszik helytállni, egyre gyakoribb téma Fernando Alonso indianapolisi visszatérése. A kétszeres Formula–1-es világbajnok spanyol eddig kétszer állt rajthoz azzal a céllal, hogy beteljesítse a jelképes elismeréssel járó Tripla Koronát, amihez a legendás IndyCar-futam mellett az F1-es Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás megnyerése feltétel.

2017-ben az Andretti-McLaren koalíció színeiben, egy Dallara-Hondával állt rajthoz, kiemelkedő, mégis csúfos véget ért bemutatkozást produkálva: az ötödik helyre kvalifikált, többször vezetett, majd 20 körrel a leintése előtt szintén az élről kellett félreállnia, ugyanis a Honda-motor elfüstölt. Tavaly újabb kísérletet tett Alonso, de ekkor már kizárólag a McLarennel, egy Chevrolet-hajtáslánccal szerelt technika volánjánál – ám a wokingi csapat már-már komédiába illő felkészületlensége okán még az időmérőn sem sikerült értékelhető köridőt futnia.

Az idén 39 éves versenyző 2018 végén fejezte be – állítása szerint ideiglenesen – a Formula–1-es pályafutását, de a 2020-as szezonra egyelőre nincsek konkrét tervei. Sajtóértesülés szintjén korábban már felmerült, hogy indulhat az Indy 500-on, mégpedig az Andretti Autosporttal érheti el Graham Hill után második versenyzőként a Tripla Koronát.

2019wk42609p.jpg

Michael Andretti csapatvezető a RACER-nek elárulta, nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy megvalósuljon Alonso visszatérése – elmondása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a felek. „Még nem állt össze a dolog, de elég biztatónak tűnik a helyzet. Akarjuk, hogy megvalósuljon, már csak azt kell kitalálnunk, hogyan finanszírozzuk” – mondta.

A piszkos anyagiak mellett a másik bökkenő a Honda lehet. Alonso és a japán gyártó kapcsolata még az F1-es években, 2015 és 2017 között romlott meg, miután a spanyol kemény kritikákat fogalmazott meg az akkoriban harmatos teljesítményre képes és megbízhatatlan erőforrások kapcsán. Az amerikai szakportál azonban úgy értesült, hogy Alonso Indy 500-as rajthoz állásánál ezúttal már nem gördít akadályt az Andretti Autosport elé – az már más kérdés, hogy mi lesz esetleges további versenyeken esetén.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown még korábban leszögezte, hogy áldását adja arra, ha 2017-es csapatával akar indulni Alonso, habár nagyon reménykedett benne, hogy ezt az Arrow McLaren SP harmadik autójával teszi meg.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2615400676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása