F1: Ígéretet tett a Ferrari, a 2020-as autó kedvezőbb lesz Vettelnek

Jobban passzolhat Sebastian Vettel vezetési stílusához a Ferrari 2020-as versenygépe – legalábbis ezt ígérte az olasz istálló vezetője, Mattia Binotto.

190025_ger_1.jpg

Motorikusan erős csomaggal rukkolt elő a Ferrari a 2019-es Formula–1-es szezonra, ez azonban nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy megtörje 2008 óta húzódó nyeretlenségi szériáját a bajnoki címek tekintetében. Sőt, az előző idény folyamán az is többször bebizonyosodott, hogy nemcsak a bajnok Mercedesnél, hanem a Red Bullnál is gyengébb volt, ami a leszorítóerőt illeti. Ez kihatott Sebastian Vettel teljesítményére is, a négyszeres világbajnokot ugyanis már az első ferraris évében legyőzte Charles Leclerc.

Ezért a Ferrari a 2020-as autóját már igyekszik úgy tervezni, hogy az kedvezőbb legyen Vettelnek, és ezzel ismét versenyképessé váljon a német. „Egy olyan autót tervezünk, amely sokkal inkább összhangban van Sebastian vezetési stílusával. Így nagyobb lesz a leszorítóerő hátul” – idézi a Motorsport.com olasz kiadása Mattia Binotto csapatfőnök ígéretét.

190044_sin.jpg

„A leszorítóerő hiánya nagyobb sebességet eredményezett ugyan, ez viszont nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Sebnek többet küszködött az autóval, mint Charles, főleg az idény elején. A nyári szünet után már jobb volt a helyzet, mivel módosításokat végeztünk az autón. Vettel határozottan a projektünk szíve-lelke: ő a legtapasztaltabb, és jól ismeri a csapatot is. Fontosak a visszajelzései, melyekből Leclerc is sokat tanult már” – magyarázta az új szemléletet Binotto.

Binotto nyilatkozata azok számára meglepő lehet, akik Charles Leclerc 2024 végéig szóló szerződéshosszabbításának bejelentése után egyértelműen azt gondoltak, hogy a Ferrarinál már egyértelműen az ifjú monacóira építkezzen – eközben Vettel kontraktusa a jövő év végén lejár, a folytatásról pedig a májusi Spanyol Nagydíj környékén tehet bejelentést, amiben meghatározó szerep lehet a szezonkezdetnek.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9815393032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása