F3: Dán tehetségnek ad lehetőséget a Prema

A Formula Regional European Championship tavalyi bajnoka is bemutatkozik idén a Formula–3-ban.

kmb_0876_1.jpg

Ötre nőtt a Formula–3-ban bejelentett versenyzők száma, ugyanis a minap az előző szezonban domináló, a csapatbajnoki cím mellett az egyéni bajnokság első három helyét is kisajátító Prema megnevezte második versenyzőjét is Logan Sargeant után, Frederik Vesti személyében. A dán pilóta már tavaly is a Prema kötelékében állt, csak az újonnan létrehozott Formula Regional European Championshipben, melyet fölényesen, 13 futamgyőzelmet és 10 pole pozíciót szerezve nyert meg.

„Versenyzőként mindannyian arról álmodunk, hogy aláírhassunk a Premával, de csak keveseknek adatik meg ez a lehetőség, amivel teljes mértékben tisztában vagyok” – fogalmazott a hír kapcsán Vesti.„Imádom a csapatot és a munkakörnyezetet, mert minden apró részletre hangsúlyt fektetnek. Készen állok arra, hogy visszafizessek a csapatnak mindent 2020-ban, amiért lehetővé tették, hogy bajnok legyek a Formula Regional European Championshipben.”

1017887486--20191114-_r3i0003.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Vesti a Prema színeiben – Jehan Daruvalát helyettesítve – indult a Makaói Nagydíjon is, amit tizedikként fejezett be, továbbá a Formula–3 utószezoni gyakorlásán is részt vett Valenciában. A Formula Scout értesülései szerint a Formula Renault Európa-kupa bajnoka, Oscar Piastri teheti teljessé az olasz bajnokcsapat trióját 2020-ban.

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján így fest a 2020-as Formula–3-as mezőny:

  • ART Grand Prix: Alexander Smolyar, Théo Pourchaire
  • Jenzer Motorsport: Calan Williams
  • Prema Racing: Logan Sargeant, Frederik Vesti

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115391042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása