16 éves versenyzőt indít az F3-as élcsapat

Eszméletlenül fiatalon mutatkozhat be a Formula–1 előszobájában a német F4 bajnoka, Théo Pourchaire. Már négy versenyző kiléte ismert a 2020-as F3-as névsorból.

theo_3.jpg

A szokottnál jóval korábban, már márciusban elrajtol az idei Formula–3-as szezon – csakúgy mint a Formula–2 esetében, az F1 kisebbik utánpótlásszériája is Bahreinben kezdi az évet –, így nem véletlen, hogy már kezdenek szállingózni a bejelentések. Az már biztos, hogy 2020-ban bemutatkozik az F3-ban Théo Pourchaire, a német Formula–4-es széria tavalyi bajnoka – a Sauber Junior Team by Charouz akadémiáján pallérozódó 16 éves pilótára az ART Grand Prix csapott le, derült ki a csapat közleményéből.

„Ez egy új kihívást jelent számomra, hálás vagyok a lehetőségért az ART Grand Prix-nek, hogy a Forma-3-ban versenyezhetek” – nyilatkozta a francia versenyző, aki részt vett tavaly az F3 idényzáró valenciai tesztjén is. – „A német F4-ből érkezve ez nagy ugrásnak számít, de a valenciai tesztek után úgy érzem, készen állok. Minden létező körülményt kipróbáltunk, legyen szó szárazról, száradóról vagy esősről, és mindegyikben jól éreztem magamat.”

1017842671--20191022-_r3i3715.jpg

„Az ART Grand Prix-nek köszönhetően tudom, hogy miben tudok javulni. A legfőbb célom ugyanis az lesz, hogy hétről-hétre egyre jobb legyek, és a szezon végén készen álljak arra, hogy már az élmenőkkel csatázzak. Ehhez sokat kell még tanulnom, de ilyen csapattal szerintem meg tudom csinálni. Fiatal vagyok, így időt akarok szánni arra, hogy jól csináljam a dolgokat” – tette hozzá.

Pourchaire egyik csapattársát Alexander Smolyar személyében még korábban bejelentette az ART Grand Prix, az SMP Racing támogatását élvező orosz a Formula Renault Európa-kupából érkezett. A Jenzer Motorsport és a Prema Racing egy-egy versenyzőjére is fény derült: a svájci gárda az ausztrál Calan Williamsnek ad lehetőséget, míg a 2019-ben mindent letaroló olasz együttes a Carlintól átigazoló Logan Sargeanttal írt alá 2020-ra.

Fotó: ADAC Motorsport, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815384446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása