F1: 2020-ban a Ferrari lehet a favorit?

Hamilton beállíthatja Schumacher rekordját, a csapatbajnoki cím azonban a Ferrarié lehet idén – véli Mark Webber korábbi Formula–1-es versenyző.

190041_gp_spa.jpg

Tavaly az előszezoni tesztek után ugyan a Ferrari kiáltották ki a bajnoki cím első számú esélyeseként, végül jócskán alulmaradtak az olaszok a Mercedesszel szemben, amely így zsinórban hatodik Formula–1-es konstruktőri címét szerezte. Idén azonban fordulhat a kocka, legalábbis Mark Webber szerint: az ausztrál versenyző álláspontja alapján Lewis Hamilton – Michael Schumachert az örökranglista élén utolérve – begyűjtheti hetedik bajnoki titulusát is, de a csapatok között egyértelműen a Ferrarinak állhat a zászló.

m207636.jpg

„Charles Leclerc és Sebastian Vettel folyamatosan gyűjthetik a pontokat, ami a csapatbajnokság szempontjából jól jöhet a Ferrarinak. Habár úgy gondolom, Lewis továbbra is fölényes lesz az egyéni összetettben. Verstappenről nem is beszélve, akinek már neve van a mezőnyben, és készen áll a harcra. Már várom, hogy lássam Hamiltont, ahogyan hetedik világbajnoki címével kiegyenlít Michael Schumacherrel szemben 2020-ban, miközben Leclerc-rel és Verstappennel kell majd harcolnia” – jósolta a Channel 4 televíziós szakértőjeként dolgozó Webber a holland formule1.nl hasábjain.

Webber 2002 és 2013 között versenyzett az F1-ben: 215 nagydíjon állt rajthoz összesen a Minardi, a Jaguar, a Williams, valamint a Red Bull színeiben – a neve mellett továbbá kilenc futamgyőzelem, 42 dobogó, 13 pole pozíció és 19 leggyorsabb kör szerepel. 2010-ben volt a legközelebb a bajnoki címhez, de csak harmadik lett végül, csakúgy mint 2011-ben és a sportágban töltött utolsó évében, 2013-ban. Az endurance-világbajnokságot azonban 2015-ben behúzta az ausztrál a Porsche színeiben, valamint Timo Bernharddal és Brendon Hartley-val karöltve.

Fotó: Ferrari Media, Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715392426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása