F1: Kis híján az ülésével fizetett spái hibájáért az Alfa Romeo ifjonca

Az Alfa Romeo csapatfőnöke elárulta, hogy el kellett beszélgetnie Antonio Giovinazzival belgiumi balesetét követően – nem sokon múlt ugyanis, hogy elveszítse székét az olasz.

ekm10v9wkaachhn.jpg

2019-ben első teljes szezonját futhatta a Forma-1-ben Antonio Giovinazzi, ám az korántsem alakult gördülékenyen: az Alfa Romeónál bemutatkozó olasz alaposan elmaradt csapattársától, Kimi Räikkönentől – 14 pontot gyűjtött, míg a finn 37-et –, ráadásul többször is hibázott. Így volt ez a Belga Nagydíjon is: Giovinazzi a hatodik helyig küzdött fel magát, ám az utolsó előtti körben kicsúszott, és összetörte az autóját.

Frédéric Vasseur, a hinwili csapat vezetője elmondta, hogy Giovinazzi a spái hibájával veszélybe sodorta F1-es karrierjét: „Mindenkit sokkolt [a spái eset – szerk.] a csapatnál, mert nagyon jó helyzetben voltunk. Antonio a semmiből zárkózott fel, aztán az utolsó körökben jött a baleset. Ezután kemény beszélgetésünk Antonióval, mivel az ilyenek döntő jelentőséggel bírhatnak a pályafutása szempontjából” – mondta a Motorsport.com-nak.

„A jövőre gondoltunk. Ezért le kellett ülnünk vele egy héttel később, hogy átbeszéljük a helyzetet. Ezt azonban nagyon jól fogadta” – jegyezte meg.

Hyperium Motorsport on Twitter

This is the Giovinazzi's crash that almost nobody saw. #Hyperium #Motorsport #BelgiumGP #F1 https://t.co/pvtkGr7Ejt

Giovinazzi az értékes pontokba kerülő fiaskó és a fejmosás után megrázta magát; egy héttel később, Olaszországban magabiztos versenyzéssel lett kilencedik, ezzel a korábbi GP2-es ezüstérmes hazai közönsége előtt érte el addigi legjobb F1-es eredményét, amit később brazíliai ötödik pozíciójával tudott felülmúlni.

„Elképesztő nyomás, vendégek ezrei, hazai verseny – mindennek tetejébe számított arra is, hogy a spái eset miatt kérdésekkel fogják záporozni őt a sajtótájékoztatón. Nagyon jó munkát végzett, pedig volt rajta nyomás” – beszélt elismerően Vasseur Giovinazzi olaszországi „feltámadásáról”. – „Monzában és Szingapúrban is jól ment. Jó volt látni, hogy még a versenyt is vezette.”

Vasseur hozzátette, hogy a folyamatosan javuló tendenciának köszönheti 2020-as szerződését Giovinazzi, ugyanakkor azt is elismerte, hogy sokszor volt példa arra, hogy amikor jól ment az olasz, az Alfa Romeo nem volt éppen a csúcson a teljesítményt illetően – ez pedig befolyásolta a Ferrari támogatását élvező ifjonc megítélését is. „Lehetsz a csapattársad előtt, de sokkal kevesebben figyelnek fel rá, ha a 14-15. helyen vagy. Ha viszont ez a 6-7. helyről szól, mindenki rólad beszél. Egy dolog megmutatni a csapatodnak, hogy mit tudsz, és egy másik a pontszerzés. Te, a paddock meg mindenki csak az eredményekre koncentrál” – utalt a jelenségre a csapatfőnök.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8515386080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása