F1: Hülkenberg megbánta, hogy a Sauberhez igazolt

Nico Hülkenberg úgy véli, egyetlen döntésre vezethető vissza, hogy 2019 végén távozni kényszerült a Formula–1-ből.

21230387_formula_1_great_britain_grand_prix_2019.jpg

Tíz évet töltött a Forma-1-ben, és bár ígéretes tehetségnek kiáltották ki pályafutása elején Nico Hülkenberget, a nagy áttörés elmaradt: nemhogy nagycsapathoz nem tudott igazolni, még csak dobogóra sem állt – így 2019 végi távozásakor legkiemelkedőbb eredményeként egyetlen pole pozíciót könyvelhetett el, ugyanis idén már Esteban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa a Renault-nál.

Hülkenberg úgy érzi, hogy a történtekben közrejátszott az is, hogy 2012 végén átigazolt a Force Indiától a Sauberhez, amit utólag hibás döntésnek tart. „Nem minden igazolásom bizonyult jónak vagy tökéletesnek, ez egy kényes téma a Formula–1-ben” – idézi Hülkenberget a GPToday.net. – „Általában hat-nyolc hónappal döntünk, mielőtt megérkezünk az új csapatunkhoz, ezért nehéz megjósolni, hogyan alakulnak majd a dolgok.”

„Utólag már könnyű bármit is mondani, de azt hiszem, a 2013-as sauberes átigazolásom nem pályafutásom legjobb döntése volt, habár a szezon második fele sokkal jobban sikerült” – tette hozzá. Hülkenberg Esteban Gutiérrez csapattársa volt a hinwili gárdával, az idény folyamán pedig legjobb eredménye egy 4. hely volt, amit a Koreai Nagydíjon ért el.

Feltehetően arra utalt Hülkenberg, hogy akkoriban tárgyalt a Ferrarival is, ott azonban végül Kimi Räikkönen vette át Felipe Massa helyét 2014-re – így a 2009-ben GP2-es bajnokságot nyert német visszatért a Force Indiához, majd 2016 végén távozott a Renault kedvéért, ahol három szezont töltött el.

Fotó: Groupe Renault

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915385798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása