F1: Korábbi csapatánál köthet ki Kubica

Angolszász sajtóértesülések szerint Robert Kubica nem a Haas, de nem is a Racing Point fejlesztőversenyzője lesz 2020-ban.

p90379245_highres_jerez-de-la-frontera.jpg

Miután a 2020-as rajtrács már megtelt, a Charles Leclerc-éhez hasonló, hosszú távú szerződéshosszabbítások mellett a tartalékversenyzői állások „tartják életben” a pilótapiacot. Már hónapok óta sokakat izgat a kérdés, hogy a Williamstől egyetlen szezon után távozó Robert Kubica mely csapatnál maradhat a Forma-1 kötelekében: korábbi híresztelések alapján úgy lehetett tudni, hogy vagy a Haasnál, vagy a Racing Pointnál vállalhat fejlesztőpilótái munkát, most azonban egy harmadik csapat is képbe került.

A RaceFans értesülései szerint Kubica korábbi csapatánál, a jelenlegi Alfa Romeónál köthet ki. Amikor 2006 és 2009 között a hinwili gárdához tartozott a lengyel, még BMW Sauber néven futott – innen is a kapcsolat, hiszen Kubica menedzsere, Alessandro Alunni Bravi annak az Islero Investments vállalatnak az igazgatója, amely szoros kapcsolatot ápol a Sauberral.

Az egyezség megvalósulásában emellett kulcsszerepe lehet a lengyel olajvállalatnak, a PKL Orlennek: a csapat Shell-lel kötött megállapodása ugyanis az idei év végén futott ki, az Alfa Romeót birtokló Fiat Chrysler Automobiles, valamint a PSA-konszern pedig nem hajlanak a közös folytatásra. Faramuci helyzet állhat elő ezen a fronton, mivel a motorokat szállító Ferrari szerződési feltételként kötötte ki a Shell-termékek használatát.

Amennyiben sikerül kibogozni az első látásra meglehetősen kuszának tűnő szálakat, az egyszeres nagydíjgyőztes versenyző feladata az lenne többek között, hogy közreműködjön az Alfa Romeo új szimulátornak kifejlesztésében. Ebben van tapasztalata a 35 éves versenyzőnek, mivel a Mercedes szimulátorát használta, mielőtt a Renault-val, aztán a Williamsszel visszatért a sportág körfogásába. Kubica emellett a DTM-ben versenyezhet, nemrégiben a BMW autóját tesztelhette is.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8815365576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása