F1: 2021-től semmissé válik a Mercedes-fölény?

Az elmúlt éveket domináló Mercedes csapatfőnöke úgy véli, az új Forma-1-es éra beköszöntével az eddigi előny jelentőségét veszítheti teljes mértékben.

m222044.jpg

A Mercedes az idei szezonban zsinórban a hatodik konstruktőri világbajnoki címét nyerte az F1-ben, ezzel felülmúlva a Ferrari 2000 és 2004 közötti dominanciáját is. A brackley-i gárda már 2014 óta számít egyeduralkodónak; ezen sem a 2017-es, sem pedig a 2019-es szabályváltozások nem változtattak. 2021-től újra drasztikus változások mennek vége a királykategóriában – a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondása szerint az új korszak új megpróbáltatások elé állíthatja a csapatot.

„2021 egy teljesen új kihívás lesz, mivel felforgatják a szabályokat. Aerodinamikailag minden teljesen másképp lesz” – idézi Wolff gondolatait a Motorsport.com. – „Ugyanakkor hiszek benne, hogy ez egy lehetőség arra, hogy a csapat remek munkát végezzen, és bizonyítsa, hogy át tudja hidalni a szabályváltozásokat, és ugyanúgy a csúcson tud maradni, mint a múltban. Persze a múltbéli eredményeink semmit sem jelentenek majd a következő évek szempontjából. Ez igencsak izgalmas lesz, személy szerint már várom a 2021-es szezont.”

Nyilvánvalóan közrejátszott az is a Mercedes sikerében, hogy a szintén hatszoros világbajnok Lewis Hamilton élete formájában versenyez az utóbbi években, illetve Toto Wolff is stabil irányította a gárdát. A 2021-ben bemutatkozó szabálycsomag jelentette új kihívás feltüzelheti a csapatot; Wolff azonban úgy érzi, a Mercedesnek már 2020-ra is új motivációt kell találnia.

„2014 óta minden egyes évben próbáltunk olyan célok kitűzni, amik igazán motiválóan hatnak ránk. Ez 2019-ben az volt, hogy hatodjára is megszerezzük sorozatban mindkét bajnoki címet, amire korábban még nem volt példa a Forma-1-ben, és tudomásunk szerint semmilyen más világbajnokságban sem. Szóval ez a cél volt az, ami hajtott minket. Még a nehéz napokon is, amikor nem úgy alakultak a dolgok, mint arra számítottunk. Így viszont egész évben energetikusak tudtunk maradni” – mondta a csapatfőnök.

„A gyárban igencsak meg lehet érezni a hangulaton, hogy jó vagy rossz hétvégét zártunk-e. Az viszont meglepett, hogy a rosszak után is inkább egyfajta bizsergést éreztem” – magyarázta. – „Azok után a napok után, amiket kudarccal zártunk, úgy éreztük, még keményebben nyomnunk kell és okosan tennünk a dolgokat.”

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315362964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása