F1: 19 év után távozik a Renault technikai igazgatója

Folytatódnak az újjászervezések a Renault technikai részlegén, ennek újabb áldozata Nick Chester technikai igazgató, aki közel két évtizeden át szolgálta az enstone-i istállót.

1e32-b26f-7d12-4ae39df0659b_1573c64c0b2e458fde6b87ebe30231e97de054fe.jpg

Péntek délután a Renault Forma-1-es csapata bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik posztjáról a gárda technikai igazgatója, Nick Chester. A szakember még 2000-ben, vagyis majdnem 20 évvel ezelőtt vette fel a munkát Enstone-ban, számos pozícióban segítette a csapatot a Benetton-, majd az újabb gyári renault-s korszakban is. 2011-ben mérnökigazgatóvá lépett elő, így szerepet kapott a futamgyőztes 2012-es és 2013-as autó tervezésében is. Technikai igazgatóvá a 2013-as szezon és James Allison ferraris átigazolása után nevezték ki.

„Élveztem a csapattal eltöltött tizenkilenc évet, amelyet a versenyszellem hajtott, és ahol hihetetlenül lojális és tehetséges emberekkel dolgozhattam együtt. Már várom az új kihívást, a többieknek pedig a legjobbakat kívánom a jövőre nézve” – búcsúzott Chester a Renault kommünikéjében.

Cyril Abiteboul, az enstone-i együttes vezetője így köszönte meg Chesternek az elmúlt közel 20 év kemény munkáját: „Nick majdnem 20 éven át kulcsszerepet játszott Enstone-ban. Ezalatt az idő alatt sosem lankadt a csapat iránti szenvedélyen, még az embert próbáló időszakok ellenére sem. Mostanság főként az ő elköteleződése, technikai hozzáértése és lelkesedése inspirált minket, és neki köszönhetően térhettünk vissza a középmezőny elejére a mezőny végéről. Mindent köszönünk Nicknek, sok sikert kívánunk neki pályafutása következő szakaszához” – mondta.

Nem Chester az első áldozata a Renault átszervezéseinek: nemrégiben Peter Machin hagyta el a csapatot, őt az aerodinamikai részleg vezető pozíciójában Dirk de Beer váltotta, 2020-tól pedig Pat Fry is csatlakozik – mint arról korábban beszámoltunk.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215341542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása