F1: Komoly igazolások a Renault-nál

Neves szakemberekkel fegyverkezett fel a Renault a folytatásra, lecsapott a Williams és a McLaren korábbi szakemberére is.

e6c4-be9f-236e-471f899c145c_9f7504cd85d1b4967c3c0e95ec7f4bb2139c82bf.jpg

Bejelentésekben gazdag a Renault számára az USA Nagydíj hétvégéje, az enstone-iak ezeknek a sorát még pénteken indította, amikor közölték, hogy azonnali hatállyal és közös megegyezéssel távozik a csapattól Peter Machin, az aerodinamikai részleg vezetője. Helyét Dirk de Beer veszi át, aki 2008 és 2013 között már dolgozott a csapatnál – a köztes, lotusos időszakban is –, legutóbb pedig a Williams aero-főnöke volt, pozíciójáról 2018 első felében köszönt le.

De Beer munkáját a helyettes aerodinamikai vezető fogja segíteni, aki átmenetileg Vince Todd lesz, a következő évtől azonban egy másik csapattól érkező szakember fogja átvenni a posztot – a csapat tájékoztatásából nem derült ki még az sem, hogy melyik csapat állományából erősítenek majd. Fő aerodinamikusnak pedig James Rodgers-t nevezték ki.

A szombati időmérő edzés előtt egy újabb közlemény jelent meg a gyári csapat oldalán: 2020-tól Pat Fry is a Renault alkalmazásában lesz. Egyelőre nem tisztázott, milyen pozícióban, ugyanis a technikai részleget Marcin Budkowski, a karosszériatervezést Nick Chester irányítja jelenleg.

Komoly Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik Fry: a Benettonnál állt munkába először, ahol 1992-ben már versenymérnökként dolgozott, majd hosszú időre a McLarennek kötelezte el magát. 2010-ban a Ferrarihoz igazolt, majd kis ideig a Manor csapatát segítette. Miután csődbe ment a kiscsapat, visszatért a McLarenhez, ahonnan az idei szezon elején távozott.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9815284828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása